26. januar 2024 13:47

Blagojević: Završetkom Opšte bolnice Vranje dobija objekat najvišeg standarda

Izvor: TANJUG

podeli vest

Blagojević: Završetkom Opšte bolnice Vranje dobija objekat najvišeg standarda

Foto: Tanjug/video

VRANJE - Ministar za javna ulaganja Marko Blagojević rekao je danas da će Vranje završetkom izgradnje Opšte bolnice dobiti objekat koji će građanima omogućiti zdravstvenu negu najvišeg mogućeg kvaliteta i po najvišim standardima.

"U Vranju se završava projekat kompletne rekonstrukcije uz dogradnju i uvećanje kapaciteta centralnog objekta. Radi se apsolutno sve od poda do plafona. Zamena svih instalacija i elektroinstalacija je ono što se ne vidi. Sve ostalo vidite. Vidite kako danas lepo izgleda ovaj objekat u poređenju kako je izgledao pre nego što su radovi počeli", rekao je Blagojević prilikom obilaska ginekološko-akušerskog odeljenja Opšte Bolnice zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

 

Blagojević je dodao da je bolnica bila u funkciji i dok su radovi trajali.

"Radili smo i za vreme kovida što je ceo ovaj poduhvat učinilo još komplikovanijim nego što bi inače bio. Ovde smo ranije završili i potpuno novu toplanu na biomasu iz koje je sada obezbeđeno grejanje za ceo kompleks zdravstvenog centra Vranje", istakao je Blagojević.

Ministar je pojasnio da je u pitanju način grejanja koji je i efikasniji i za životnu sredinu prihvatljiv, ali i jeftiniji pa će i održavanje objekta biti ekonomičnije.

"Unapređena je i funkcionalnost objekta i sada imamo dvokrevetne i trokrevetne sobe koje imaju svoje kupatilo, što je potpuno novi standardi koji uvodimo svuda", rekao je Blagojević.

Blagojević je naglasio da su Vlada Srbije i Ministarstvo opredelili značajna sredstva kako bi se unapredila zdravstvena zaštita građana juga Srbije.

"Pogledajte potpuno novi objekat Opšte bolnice Prokuplje recimo, u koji će biti uloženo više od 50 miliona evra", rekao je Blagojević.

Ministar je istakao i da je u Nišu je završen i kompletno opremljen klinički centar, dok je Leskovcu je u toku kompletna rekonstrukcija uz dograđivanje Opšte bolnice.

"Radi se i tu o objektu od preko 30.000 kvadratnih metara i o projektu koji je vrednosti veće od 30 miliona evra. Namera je i da se za sve ove objekte i u Leskovcu, Prokuplju i Vranju obezbedi i medicinska oprema poslednje generacije. Tako da će građanima Juga Srbije zapravo na raspolaganju biti zdravstvena nega kvaliteta kakva se pruža bilo gde u svetu", zaključio je Blagojević.