1. februar 2024 14:17

Milan Đurić uručio Februarsku nagradu Grada Novog Sada paraolimpijki Srbije u stonom tenisu Borislavi Perić-Ranković

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milan Đurić uručio Februarsku nagradu Grada Novog Sada paraolimpijki Srbije u stonom tenisu Borislavi Perić-Ranković

Foto: TANJUG/Grad Novi Sad/ Vladimir Zubac

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić uručio je danas povodom dana Grada Novog Sada, Februarsku nagradu ovogodišnjem laureatu, paraolimpijki Srbije u stonom tenisu Borislavi Perić-Ranković.

Đurić je na svečanoj akademiji, istakao da se veliki broj predstavnika prijateljskih gradova pojavio u Gradskoj kući povodom dana Grada Novog Sada.

On je povodom Dana Novog Sada pozvao građane da tokom četiri dana, koliko će se obeležavati jubilej, posete organizovane koncerte, izložbe, Novosadski noćni bazar.

Borislava Perić-Ranković, zahvalila se svim prethodnim gradonačelnicima, pre svega Milošu Vučeviću, koji je prepoznao njen rad i istakla da je nagrada kruna čitavog njenog uspeha koji je postigla.

"Grad Novi Sad je mene primio u svoja nedra i omogućio mi da postignem ovako veliki uspeh", kazala je Perić-Ranković.

Novi Sad je 1748. godine dobio status slobodnog kraljevskog grada, kao i ime koje nosi, a za 276. rođendan, osim filmova, izložbi i Novosadskog noćnog bazara, Novosađane i posetioce očekuju i besplatan parking, besplatan gradski i prigradski prevoz, turističke ture po gradu, besplatan upis u Gradsku biblioteku, slobodan ulaz na bazen "Slana bara", kao i na bazen i klizalište na Spensu.

Pored toga, Grad Novi Sad svim bebama koje se rode tokom današnjeg dana i čije majke imaju prebivalište na teritoriji grada, pokloniće 300.000 dinara.