4. mart 2024 13:03

U Komesarijatu za izbeglice sedam studenata na stručnoj praksi

Izvor: TANJUG

podeli vest

U Komesarijatu za izbeglice sedam studenata na stručnoj praksi

Foto: TANJUG/KOMESARIJAT ZA MIGRACIJE I IZBEGLICE/ NEMANJA LEKIĆ

BEOGRAD - Studentska stručna praksa u Komesarijatu za izbeglice i migracije Republike Srbije, koju organizuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa drugim organima državne samouprave i državnim univerzitetima zemlje, otpočela je danas i sedam studenata Beogradskog univerziteta pohađaće praksu u trajanju od četiri nedelje u Komesarijatu.

Komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavljević poželela je dobrodošlicu studentima i istakla da je realizacija studentske stručne prakse od izuzetnog značaja za studente, jer omogućava da steknu praktično iskustvo u svojoj struci i primene teorijsko znanje koje su stekli, saopštio je Komesarijat za izbeglice i migracije.

"Drugu godinu za redom Komesarijat učestvuje na sajmu stručne prakse. Drago mi je da ćete se naredne četiri nedelje upoznavati sa radom i nadležnostima Komesarijata i uvideti značaj ove institucije koja pruža pomoć i podršku najugroženijim licima koja su morala da napuste svoje domove", rekla je Stanisavljević.

Studenti Pravnog fakulteta, Filološkog fakulteta, Fakulteta političkih nauka i Geografskog fakulteta će, nakon uspešno završenog programa prakse, dobiti potvrdu o obavljenoj stručnoj praksi, potpisanu od strane mentora i supervizora.