24. mart 2024 16:41

U Zlatiborskom okrugu počeo da pada sneg

Izvor: TANJUG

podeli vest

U Zlatiborskom okrugu počeo da pada sneg

Foto: Tanjug video

UŽICE - Mokar i krupan sneg jakog intenziteta počeo je oko podneva da pada na Zlatiboru i Tari, a u nižim predelima Zlatiborskg okruga posle 15 časova.

Na Zlatiboru trenutno raskvašenog snega ima oko 15 centimetara, a u nizim krajevima oko pet.

Alen Mušanović iz JP Užice Putevi rekao je za Tanjug da je uvedena zabrana saobraćaja za kamione od Uzica do Borove glave na Zlatiboru.

"Sneg je napadao za kratko vreme. Mi smo bili u nultom stepenu angažovanosti, organizovali smo šest kamiona koji čiste i posipaju", kaže za Mušanović.

Sneg pada u planinskim predelima Moravičkog okruga

Kiša koja pada od jutarnjih časova na prostoru Moravičkog okruga u popodnevnim satima prešla je u sneg, koji je u planinskim predelima napadao do nekoliko centimetara.

Snega ima na planini Jelica i u selima u njenom podnožju, i sa čačanske strane i sa lučanske strane, u Dragačevu.

„Sneg nismo očekivali, posebno nakon jučerašnjeg dana. S obzirom na to da je za sutra ujutru najavljivan mraz, manji sneg i nije toliko loš. Ipak se nadamo da neće biti većih nanosa, koji bi mogli da oštete plastenike u kojima već uveliko cveta prolećna jagoda”, rekao je za Tanjug Stefan Novičić iz dragačevskog sela Dragačica.

Osim jagoda u plastenicima, uveliko su cvetale i voćne kulture, kajsija, breskva, nektarina, višnja, trešnja ali i šljive, na koje, prema rečima stručnjaka iz Instituta za voćarstvo u Čačku pogubniji efekat mogu imati niske temperature i mraz nego sneg.