18. april 2024 17:38

Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Izvor: TANJUG

podeli vest

Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Foto: MOD

BEOGRAD - Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

Uz članove porodice, kolege iz jedinice i prijatelje, sahrani su prisustvovali ministar odbrane Miloš Vučević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, komandant 72. brigade za specijalne operacije brigadni general Miroslav Talijan, komandant Bataljona za specijalne operacije “Grifoni” potpukovnik Nenad Dimitrijević, kao i kolege iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Opelo su služili episkop lipljanski i vojni Dositej i budimljansko – nikšićki Metodije.

U znak sećanja na zastavnika Toškovića i uz zahvalnost otadžbine za ostvarene zasluge tokom profesionalne vojne službe, zastava Republike Srbije predata je njegovoj supruzi Snježani, navodi se u saopštenju.

Ranije danas, u kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu održana je komemoracija na kojoj su kolege iz jedinice odale počast stradalom zastavniku Toškoviću.

Obraćajući se porodici i prisutnima komandant 72. brigade general Talijan rekao je da je zastavnik Tošković časno izvršavao sve dodeljene zadatke, a da je svojim zalaganjem zadobio veliko poverenje svojih starešina i kolega.

"Zastavnik Tošković bio je omiljen komandir i lider među svojim podoficirima i vojnicima, a njegov odnos prema svakom kolegi bio je bratski, zbog čega je ostao u srcima svih pripadnika brigade", istakao je Talijan.

Zastavnik Mijodrag Tošković rođen je 1980. godine na Cetinju.

U profesionalnoj službi u Vojsci Srbije bio je od 2000. godine.

Više puta je odlikovan i nagrađivan za rezultate u službi.

Bio je oženjen i otac troje dece.