22. maj 2024 17:11

PFE: Poziv srednjoškolcima na besplatne naučno-obrazovne kampove u Tršiću

Izvor: TANJUG

podeli vest

PFE: Poziv srednjoškolcima na besplatne naučno-obrazovne kampove u Tršiću

Foto: Shutterstock.com/PopTika, ilustracija

TRŠIĆ - Neprofitni Naučno - inženjerski centar PFE pozvao je danas učenike srednjih škola iz Srbije i regiona da se prijave za novi, besplatni ciklus kampova i radionica "Veštačka inteligencija i robotika", koji će se održati u Tršiću.

Talentovani i motivisani srednjoškolci moći će da se prijave do 8. decembra, nakon čega će odabrani učesnici imati priliku da, uz rad sa mentorima i kroz zanimljive radionice i projekte, uđu u svet veštačke inteligencije, elektronike, robotike i u još mnogo drugih oblasti, navodi se u saopštenju PFE.

U tome će im pomoći tim PFE, koji čine entuzijasti, eksperti iz industrije u oblastima razvoja softvera i hardvera, studenti tehničkih fakulteta iz zemlje i inostranstva, sa iskustvom u radu sa srednjoškolcima, kao i gostujući predavači iz prestižnih akademskih institucija, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, srednjoškolci će na kampovima moći da nauče kako da od ideje dođu do konkretnog projekta, kako da naprave robota, upoznaju se sa osnovama i aktuelnim projektima iz veštačke inteligencije i brojnim drugim interesantnim oblastima.