23. maj 2024 14:55

Porodici iz Šida Komesarijat za izbeglice i migracije dodelio stan

Izvor: TANJUG

podeli vest

Porodici iz Šida Komesarijat za izbeglice i migracije dodelio stan

Foto: TANJUG/Komesarijat za izbeglice i migracije/ Dragan Kujundžić

BEOGRAD - Komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavljević danas je u Šidu, sa predsednikom opštine Zoranom Semenovićem, svečano uručila ključ novog doma izbegličkoj porodici Buzov čime je, kako je navedno iz Komesarijata, obeležen još jedan korak u kontinuiranoj podršci izbegličkim porodicama.

Komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavljević podsetila je da je Komesarijat opštini Šid dodelio sredstva kojima je pomognuto 121 porodica izbeglica i interno raseljenih lica.

"Uključujući današnji stan, u proteklih meseca dana smo zbrinuli 11 izbegličkih porodica tako što smo im rešili stambeno pitanje na teritoriji opštine Lazarevac, Mladenovac, Zemun, Šid i grada Niša. Komesarijat je tu zbog svojih korisnika i uvek se trudimo da pomognemo svima kojima je pomoć potrebna, jer obezbeđivanje krova nad glavom je najvažniji korak u životu svakog čoveka i sa takvom praksom ćemo nastaviti i u budućnosti uz podršku jedinica lokalne samouprave", rekla je ona.

Pre dodele ključeva komesarka Stanisavljević i predsednik opštine Šid održali su sastanak kako bi razgovarali o daljoj saradnji i podršci izbegličkim porodicama i interno raseljenim licima dok su u raseljeništvu.

Predsednik opštine Šid Zoran Semenović, zahvalio je Komesarijatu za izbeglice i migracije na dosadašnjoj podršci i istakao da je opština Šid u saradnji sa Komesarijtom pružila podršku za 517 porodice izbeglica i interno raseljenih lica dok su u raseljenišvu dodelom stambenih jedinica, građevinskog materijala, putem ekonomskog osnaživanja, dodelom paketa hrane, ogreva i jednokratnih novčanih pomoći.

Nakon svečanog uručenja ključeva, komesarka i predsednik opštine obišli su stan porodice Buzov i poželeli im da im ovaj dom donese mir i sigurnost.