25. maj 2024 14:56

Potpredsednica Pokrajinske vlade Sandra Božić otvorila manifestaciju "Tur de Fruška"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Potpredsednica Pokrajinske vlade Sandra Božić otvorila manifestaciju "Tur de Fruška"

Foto: TANJUG/VLADA AP VOJVODINE/ PRES BIRO POKRAJINSKE VLADE

VRDNIK  - Potpredsednica Pokrajinske vlade Sandra Božić otvorila je danas sportsko - rekreativnu manifestaciju "Tur de Fruška" u Vrdniku.

Ova manifestacija se održava treću godinu zaredom pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade, Grada Novog Sada, Opštine Irig, Nacionalnog parka Fruška gora i sponzora, navodi se saopštenju Pokrajinske vlade.

Potpredsednica Božić je zahvalila ogranizatorima na još jednom uspešno priređenom sportsko- rekreativnom događaju, a takmičarima, koji su došli iz svih delova Srbije, kao i iz regiona i drugih evropskih zemalja, poželela mnogo uspeha u predstojećim trkama.

"Pokrajinska vlada od početka podržava promovisanje sporta, turizma i privrede putem ove manifestacije, za koju sam sigurna da će u narednom periodu nastaviti na najbolji način da predstavlja prirodne lepote Fruške gore i Vojvodine", izjavila je ona.

Istakla je da će Pokrajinska vlada nastaviti da pruža podršku ovoj manifestaciji, za koju je do sada izdvojila gotovo 11 miliona dinara.

Prvog dana manifestacije održane su trejl i dečje trke, dok je u nedelju na programu MTB maraton sa običnim i električnim biciklima - najmasovniji MTB maraton u Srbiji i na Balkanu.

Ove godine je, po prvi put u našoj zemlji, organizovana i ploging trka, koja pored takmičarskog ima i ekološki karakter.

Fruškom gorom je od početka održavanja manifestacije prodefilovalo više od pet hiljada biciklista, a ona pored promocije sporta, upošljava i veliki deo lokalne privrede, dodaje se u saopštenje.