26. maj 2024 14:15

Luka Čaušić otvorio renovirani objekat Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Svrljigu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Luka Čaušić otvorio renovirani objekat Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Svrljigu

Foto: TANJUG/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

SVRLJIG - Vršilac dužnosti načelnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Luka Čaušić, otvorio je danas, po nalogu resornog ministra Ivice Dačića, renovirani objekat Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Svrljigu i poručio da je ulaganje u Sektor za vanredne situacije ulaganje u brže i efikasnije pružanje pomoći građanima.

Čaušić je pohvalio rad vatrogasaca-spasilaca koji su 3. maja bili angažovani na sanaciji snažnih poplava koje su pogodile teritoriju opštine Svrljig, istakavši da su brzom reakcijom uspeli da spasu kako ljudske živote tako i njihovu imovinu, saopšteno je iz MUP-a.

„Pravi primer kako ovi momci rade mogao se videti već pre nekoliko dana, početkom maja, kada su snažne poplave pogodile ovaj kraj. Tada su naši momci munjevito izašli na teren, evakuisali jednu slabije pokretnu osobu, spasavali ljude, stoku, kao i crpeli na preko 20 objekata vodu i pomagali građanima Svrljiga“, rekao je Čaušić.

Dodao je da su ovakve situacije opomena za sve da budu spremni na sve jače elementarne nepogode, uključujući lokalnu samoupravu koja treba više da ulaže u preventivne aktivnosti.

Čaušić je naglasio da MUP, uz podršku ministra Dačića i Vlade Srbije, značajno ulaže u poboljšanje uslova rada pripadnika Vatrogasno-spasilačkih jedinica, kao i u njihovo materijalno-tehničko opremanje.