11. mart 2024 15:58

MUP: Dve osobe uhapšene zbog krađe 117.000 evra iz jedne kuće u Novom Bečeju

Izvor: TANJUG

podeli vest

MUP: Dve osobe uhapšene zbog krađe 117.000 evra iz jedne kuće u Novom Bečeju

Foto: MUP video, ilustracija

ZRENJANIN - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova(MUP) u Zrenjaninu, u saradnji sa Policijskom upravom u Subotici, intenzivnim radom, rasvetlili su tešku krađu i, po nalogu glavnog javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Bečeju, uhapsili M. D. (32) i N. T. (20) iz okoline Subotice, zbog sumnje da su ukrali 117.000 evra iz jedne kuće u Novom Bečeju.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, sumnja se da su oni, zajedno sa V. P. (23) iz Subotice, koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne zbog drugog krivičnog dela, 13. januara provalili u jednu kuću u Novom Bečeju i ukrali novac.

Policija je u pretresu stana N. T. u Subotici pronašla pištolj i oko 27 grama marihuane, pa se sumnjiči i za krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i neovlašćeno držanje opojnih droga.

M. D. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Bečeju, dok je N. T. priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici, a nakon saslušanja sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.