3. april 2024 06:52

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić ušla u deveti dan

Izvor: TANJUG

podeli vest

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić ušla u deveti dan

Foto: TANJUG/MUP

BEOGRAD, 3. aprila (Tanjug) - Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala prošlog utorka u Banjskom polju kod Bora, ušla je u deveti dan.

Policija nastavlja operativan intenzivan rad. Proveravaju se sve činjenice i sva lica koja mogu da se dovedu u vezu sa nestankom devojčice. Policijske patrole i dalje su u Banjskom polju, a policija i dalje pretražuje teren.

U prethodnih sedam dana, specijalistički timovi MUP-a pretražili su okolinu kuće, kao i divlju deponiju na starom banjskom putu, a pretražuju se i kuće onih ljudi koji tu ne žive.

Nakon analize svega što je do sada preduzeto u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić, istraga na teritoriji Srbije je proširena, izjavila je Bojana Otović Pjanović iz MUP-a.

Ona je juče saopštila da je potraga za dvogodišnjkom Dankom Ilić neprestana i da se proveravaju sve činjenice i sva lica koja mogu da se dovedu u vezu sa njenim nestankom.

Istraga je proširena i na Austriju, a Interpol je raspisao žutu poternicu.

Bečka policija saopštila je da je u toku istraga da li je devojčica, koja je u subotu uveče viđena na tramvajskoj stanici u Beču zaista nestala Danka Ilić iz Bora.

Policija je to rekla za Tanjug, na pitanje kako napreduje istraga i dodala da je u stalnom kontaktu sa srpskim vlastima.

"Srpski državljanin koji živi u Beču video je, prema sopstvenim izjavama, dvogodišnju devojčicu nestalu u Srbiji na tramvajskoj stanici u centru Beča 30. marta 2024. oko 20 časova. Sa detetom su bile dve žene. Kontaktirao je srpske vlasti. Kontaktirali su bečku policiju. Svedok je ispitan i obezbeđen je snimak koji je čovek napravio o svom zapažanju. Tačne okolnosti, posebno da li se zaista radi o nestaloj devojci, predmet su istrage koja je u toku", navela je policija.

Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora.

Ona je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".