4. april 2024 08:48

MUP: Bečka policija nas je obavestila da devojčica na snimku nije nestala Danka Ilić

Izvor: TANJUG

podeli vest

MUP: Bečka policija nas je obavestila da devojčica na snimku nije nestala Danka Ilić

Foto: TANJUG/MUP

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je od strane bečke policije obavešteno da na snimku koji je proveravan u sklopu potrage za nestalom devojčicom, nije dvogodišnja Danka Ilić koja je nestala 26. marta u Banjskom Polju.

Kako se navodi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju intenzivan rad na pronalasku devojčice i utvrđivanju svih okolnosti i činjenica u vezi sa nestankom deteta. 

"Policijski službenici iz više organizacionih jedinica MUP-a su na terenu i ispituju i proveravaju sve informacije i saznanja u vezi sa nestankom Danke Ilić", navodi se u saopštenju.

Danka Ilić nestala je 26. marta kod Banjskog Polja u Boru otkad traje potraga za njom.

Za njom je raspisana i Interpolova poternica, a zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

Bečka policija isključila vezu između osoba na snimcima i nestale devojčice Danke Ilić

Bečka policija saopštila je danas da je isključila povezanost osoba sa snimaka koje je u Beču napravio državljanin Srbije sa nestankom devojčice Danke Ilić iz okoline Bora, nakon što je razjašnjen njihov identitet i sa njima uspostavljen kontakt.

"Na osnovu istrage i pratećih činjenica, veza između osoba prikazanih na objavljenim snimcima i nestale devojčice može se jasno i bez ikakve sumnje isključiti", navodi se u saopštenju.

Kancelarija bečke državne kriminalističke policije nastavlja istragu o sumnji na otmicu deteta, dodaje se u saopštenju.

Austrijski sajt "Kosmo" izneo je tvrdnju da je pronašao dve žene i dete na osnovu snimka koji je snimio Srbin koji živi u Beču za koje se sumnja da je nestala Danka Ilić iz Bora u Srbiji.

Rumunska državljanka A.C.S. koji živi i radi u Beču, navodno jedna od žena sa snimka, u izjavi za taj sajt tvrdi da ona i njena majka nemaju nikakve veze sa kriminalnim miljeom i da nemaju nikakve veze sa otmicom deteta.

Rumunka je, navodi Kosmo, bila u Velsu kada je saznala da se njene slike dele na mrežama.

Video-snimak austrijskim vlastima prosledio je muškarac koji je na tramvajskoj stanici "Šotenring" naišao na devojčicu u pratnji dve odrasle žene i uočio sličnost sa dvogodišnjom Dankom Ilić.

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala prošlog utorka u Banjskom polju kod Bora, ušla je u deseti dan.

Policija nastavlja operativan intenzivan rad. Proveravaju se sve činjenice i sva lica koja mogu da se dovedu u vezu sa nestankom devojčice. Policijske patrole i dalje su u Banjskom polju, a policija i dalje pretražuje teren.

Istraga je nakon objavljivanja snimka iz Beča proširena i na Austriju, a Interpol je za malom Dankom raspisao žutu poternicu.

Ona je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".