23. januar 2023 18:12

Supruga ranjenog Miljana Delevića: Zabrinuta sam za život svog muža

Izvor: TANJUG

podeli vest

Supruga ranjenog Miljana Delevića: Zabrinuta sam za život svog muža

Foto: Tanjug video

LEPOSAVIĆ - Ana Delević, supruga Miljana Delevića koga su pripadnici ROSU danas upucali na Bistričkom mostu u Leposaviću, rekla je da je veoma zabrinuta za zdravstveno stanje svog supruga, jer mu je oštećeno plućno krilo, kao i da će on sutra biti prebačen iz bolnice u Kraljevu dalje na lečenje u Kragujevac ili Beograd.

Ona je za Kosovo onlajn rekla da je zabrinuta i za svog sina koji je na televiziji video da mu je otac ranjen, iako je ona pokušala da zaštiti dete i ne kaže mu šta se dogodilo.

"Ja svoje dete ne mogu da smirim. On neprestano plače i doziva oca", rekla je Delević.

Dodaje da se nije čula sa svojim suprugom i da će sa deverom krenuti u Kraljevo i da se nada da joj kosovska policija neće praviti problem i pustiti je da prođe kada na prelazu bude videla njeno prezime.

Dodala je da je policija danas probala da zaustavi auto u kojem je bio njen suprug kako bi ga maltretirala, i da je sasvim opravdano što on nije stao.

"Ali postoje i drugi načini da se to reši. Auto je načisto izrešetan. Mogli su da jave drugoj patroli da ih zaustavi", istakla je Delević.

Delević naglašava da iako njen suprug nije vitalno ugrožen, ali da ima tešku povredu pluća, tako da strahuje da se situacija ne zakomplikuje i dodaje da će sutra biti prebačen iz Kraljeva u Kragujevac ili Beograd.

"Situacija je strašna! Zašto se ovo dešava? Šta ja da radim ako se mom suprugu nešto desi? Da li treba da izađem na ulicu i pucam u Albance i njihove automobile", upitala je Delević.

Delević je poručila da nadležni moraju da reaguju na ovu situaciju, ali da ona u ovom trenutku samo želi da njen suprug bude dobro i da nekako umiri svoje dete koje se potreslo.

Direktor kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je ranije da su pripadnici specijalnih jedinica ROSU Kosovske policije pucali danas oko 11.30 na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina, i da je tada ranjen Miljan Delević, a njegov suvozač Dušan S. prošao bez povreda, dok je čitav automobil izrešetan.

Incident se, kako je rekao, dogodio kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić.

Delević je pogođen u predelu levog grudnog koša i ima prostrelnu ranu s kojom je transportovan hitno u bolnicu u Kraljevu, naveo je Petković.