26. januar 2023 13:58

Darija Kisić: Ministarstvo planira niz aktvinosti kao vid podrške roditeljima i roditeljstvu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Darija Kisić: Ministarstvo planira niz aktvinosti kao vid podrške roditeljima i roditeljstvu

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ZA BRIGU O PORODICI/ DEJAN UROŠEVIĆ

BEOGRAD - Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić posetila je danas vrtić u mestu Dolovo kod Pančeva i tom prilikom istakla da se u narednom periodu planira niz aktivnosti za podršku roditeljima i roditeljstvu.

Kisić je ukazala da je jedan od prvih koraka projekat "Kutak za porodicu“ koji će sprovoditi u više lokalnih samouprava u Srbiji, i da će taj projekat doprineti da roditelji, bake i deke, još kvalitetnije provode zajedničko vreme sa decom.

Ministarka je dodala da će aktivnosti Ministarstva u narednom periodu biti usmerene i na povećanje kapaciteta prostorija gde borave deca, kao što je urađeno u vrtiću u Dolovu, koji je prvi vrtić koji je otvoren u ovom mestu.

Kisić je istakla da je pored finansijskih izdvajanja države, među kojima je i roditeljski dodatak, koji je od 1. januara uvećan i za rođenje prvog deteta iznosi više od 345.000 dinara, značajna i podrška koju lokalne samouprave pružaju roditeljima, saopštilo je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Ona je pohvalila Grad Pančevo, koji izdvaja dodatna finansijska sredstva u okviru podrške porodicama sa decom. To su mere i aktivnosti na kojima treba da radimo zajedno, a sve sa ciljem da nas ima što više, naglasila je Kisić, koja je deci uručila slatke pakete.