27. januar 2023 22:00

Kancelarija za KiM: Novi incident u Suvom Dolu pokazatelj da su Srbi jedine mete i žrtve

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kancelarija za KiM: Novi incident u Suvom Dolu pokazatelj da su Srbi jedine mete i žrtve

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Večerašnji incident u multietničkom Suvom Dolu jasan je pokazatelj da su Srbi jedine mete i žrtve, a da prisustvo pripadnika kosovske policije samo ohrabruje albanske ekstremiste, poručila je Kancelarija za KiM.

U saopštenju koje je dostavljeno medijima podseća se da je večeras u Suvom Dolu kamenovano vozilo kojim je upravljao Saša Blažić, da on srećom nije povređen, ali je na automobilu pričinjena materijalna šteta.

Blažić je, kako navode,vozio automobil sa registarskim oznakama Kragujevca, što nedvosmisleno ukazuje da je napadnut jer je Srbin.

Od početka godine primećen je povećan broj incidenata prema Srbima koji žive u multietničkim stedinama na KiM, posebno u Suvom Dolu, konstatuje Kancelarija, te dodaje da to jasno ukazuje da kosovski policajci s juga, koji su bespravno raspoređeni u multietničkim sredinama na severu KiM, nisu tu da bi branili Albance, već da bi omogućili nesmetani napad na Srbe.

Pre samo nekoliko dana u Suvom Dolu je pretučen dečak Lazar M, a juče je nepoznati Albanac ispalio više hitaca u vazduh, podseća u saopštenju Kancelarija za KiM te zaključuje da to jasno pokazuje da su jedine mete i žrtve Srbi i da prisustvo pripadnika Kosovske policije stimulativno i ohrabrujuće deluje na albanske ekstremiste.