6. februar 2023 13:09

Selaković: Srbija radi na postizanju rešenja u dijalogu Beograda i Prištine

Izvor: TANJUG

podeli vest

Selaković: Srbija radi na postizanju rešenja u dijalogu Beograda i Prištine

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković izjavio je danas da Srbija ne čeka već da radi na postizanju rešenja u dijalogu Beograda i Prištine.

Selaković je to izjavio nakon sednice Socijalno-ekonomskog saveta, kojom je predsedavao, a u čijem radu je učestvovala predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, više ministara Vlade Srbije, kao i predstavnici Saveza samostalnih sindikata Srbije, Udruženja granskih sindikata "Nezavisnost", kao i Unije poslodavaca Srbije.

 

Selaković je na pitanje novinara koji su dalji planovi Vlade Srbije kada je pregovarački proces Beograda i Prištine u pitanju, rekao da je Srbija spremna da razgovara i da čuva mir i bezbednost Srba na KiM.

Najveće povećanje plata u poslednjih nekoliko decenija

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković rekao je danas da je Vlada Srbije poslala najjaču poruku građanima tako što je postigla najveće povećanje plata u poslednjih nekoliko decenija.

Selaković je to izjavio nakon sednice Socijalno-ekonomskog saveta, kojom je predsedavao, a u čijem radu je učestvovala predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, više ministara Vlade Srbije, kao i predstavnici Saveza samostalnih sindikata Srbije, Udruženja granskih sindikata "Nezavisnost", kao i Unije poslodavaca Srbije, odgovarajući na pitanje novinarke N1 "Kakvu poruku šalje država kada najavljuje povećanje plate bezbednjaka, ali ne i prosvetnih radnika".

 

"Država je poslala najjaču poruku tako što je povećanje plata najveće u proteklih nekoliko decenija.