7. februar 2023 18:55

Nebojša Stefanović: Vučić dobio podršku građana i poslanika, ali ne i SPS-a

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nebojša Stefanović: Vučić dobio podršku građana i poslanika, ali ne i SPS-a

Foto: Tanjug/S. Radovanović, arhiva

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, nakon poslednje sednice Narodne skupštine, posvećene Kosovu i Metohiji, dobio ogromnu podršku građana i narodnih poslanika, ali ne i koalicionih partnera iz Socijalističke partije Srbije, ocenio je danas Nebojša Stefanović, član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS).

On je, u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu, naveo da je Vučić na toj sednici, "uložio sav svoj ogroman napor državnika i snagu pravog patriote da zastupa ispravnost naše i njegove politike o Kosovu i Metohiji".

Ukazujući da su se neki od socijalista "opredelili za glasno ćutanje, a neki i za prekraćivanje vremena gledanjem filmova", Stefanović je dodao da oni "takav odnos prema našem najvažnijem državnom i nacionalnom pitanju neka objasne svojim članovima i biračima".

"Ali svima nama treba da objasne da li podržavaju politiku predsednika Republike o Kosovu i Metohiji, i ako je podržavaju zašto to nisu glasno rekli u parlamentu, kada je za to bilo vreme. Treba da nam kažu i da li možda imaju neku drugu politiku, i ako imaju onda ne treba da se smatraju za naše partnere", dodao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, predsednik Vučić "ne samo da zaslužuje, nego mora da ima stalnu podršku svih nas koji sledimo njegovu politiku i njegovu energiju, jer jedino na taj način možemo da računamo da ćemo uspeti da očuvamo Kosovo i Metohiju".