21. februar 2023 17:50

Stefanović: Građane ohrabruje opredeljenost Vučića da se još više ulaže u vojsku

Izvor: TANJUG

podeli vest

Stefanović: Građane ohrabruje opredeljenost Vučića da se još više ulaže u vojsku

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

BEOGRAD - Nebojša Stefanović, član Predsedništva SNS kaže da je predsednik Aleksandar Vučić dao najbolji odgovor svima koji sumnjaju u spremnost Srbije da se suoči sa današnjim ogromnim bezbednosnim izazovima.

"Nastavljamo da jačamo svoju Vojsku i naš sistem odbrane, jer je to najbolja garancija naše slobode i naše nezavisnosti, naročito u vreme kada se ceo svet ubrzano naoružava", kazao je Stefanović u izjavi koju je dostavio medijima.

Poruke predsednika Vučića o nastavku modernizacije naše Vojske, pravi su odgovor naše zemlje na sve dileme o tome da li smo sposobni da branimo ono što nam je najvažnije, naš mir i nezavisnost, smatra Stefanović i i poručuje da jesmo spremni i da nastavljamo da još više ulažemo u našu vojsku zato što bez njene modernizacije, bez boljeg standarda njenih pripadnika, njihove bolje edukacije i bez najsavremenije tehnike, nije moguće da zaštitimo našu zemlju i naše građane.

"Reforma i modernizacija naše Vojske bio je i ostao prioritet politike predsednika Vučića. Isključivo njegovim naporom i kao nekadašnjeg ministra odbrane, pa premijera i danas predsednika Republike, naša Vojska je podignuta sa samog dna, na koju su je dovele prethodne vlade i predsednici i za izuzetno kratko vreme postala ono što treba da bude – najjača u ovom delu Evrope, sa isključivim ciljem zaštite sopstvene zemlje", naveo je Stefanović

Kako je rekao, imao je privilegiju da kao ministar odbrane aktivno sarađuje sa predsednikom na procesu vraćanja snage našoj odbrani i vraćanja dostojanstva pripadnicima Vojske, te da se lično uveri koliko je naša vojska napredovala od kada je o njoj brigu preuzeo predsednik Vučić.

"Naše građane ohrabruje opredeljenost predsednika Vučića da se još više ulaže u Vojsku Srbije, naročito danas, kada se ceo svet ubrzano naoružava, kada se sve veći budžeti troše na vojsku i kada je bezbednost ugrožena na mnogim stranama sveta, uključujući i Evropu", kazao je Stefanović i poručio: "Niko nas neće poštovati ako nemamo jaku, motivisanu i savremenu Vojsku, a stalna modernizacija oružanih snaga nije luksuz, već životna potreba svake države".

U tom smislu, kako je naveo, raduje prijem novih pripadnika specijalnih jedinica, kao što raduje i nabavka velikog broja najsavremenijeg oruđa od domaćih proizvođača.

"To je ujedno i veliki podstrek našoj ekonomiji, u kojoj namenska industrija ima važno mesto. Srbija ima mnogo toga da ponudi svetu kada je reč o najsavremenijem oružju i zato je naše prisustvo na jednom od najvećih sajmova naoružanja u svetu, u Abu Dabiju, izuzetna prilika da još više podignemo naše izvozne kapacitete", kazao je Stefanović i dodao da je naročito važno što je predsednik Srbije svojim prisustvom stao ispred naše namenske industrije i njenih vrhunskih proizvoda, jer "dobro zna koliko je za Srbiju važno da se na svetskoj sceni predstavi kao odgovoran i pouzdan partner".