23. februar 2023 12:27

U akciji DDOR osiguranja posađena 42 stabla u Subotici

Izvor: TANJUG

podeli vest

U akciji DDOR osiguranja posađena 42 stabla u Subotici

Foto: Tanjug video

SUBOTICA - Ulica Partizanskih baza u Subotici ozelenjena je zahvaljujući stablima drveća nabavljenih nakon sprovedene akcije DDOR osiguranja „Za šumu u tvom kraju“.

Kompanija DDOR osiguranje je prošle godine pokrenula akciju „Za šumu u tvom kraju“ sa ciljem stvaranja i unapređivanja urbanih oaza koje će pozitivno uticati na efekte emisije štetnih gasova, ali i na dugoročno unapređenje životne sredine i uslova života u gradovima Srbije.

 

"Subotica je naš grad, u kojem žive naši klijenti, naši zaposleni, naša deca i budući naraštaji. Subotičani su letos glasali i izborili se da upravo ovaj grad bude onaj u kojem ćemo posaditi jednu šumu. Akcija je obuhvatila period od početka maja do kraja septembra 2022. godine i podrazumevala je odvajanje sredstava od svake ugovorene eko-polise za sadnju stabala. Ugovaranjem eko-kasko ili eko-Moja kućica osiguranja, klijenti su bili u prilici da direktno doprinesu tome koliko će stabala obogatiti različite gradove Srbije", kazala je v.d. direktora Filijale Subotica DDOR-a Sandra Tikvicki.

Ona je naglasila da su prikupljena sredstva za kupovinu 500 stabala, od kojih je danas u Subotici posađeno 42 stabla gelegunje.

"Kampanja će biti nastavljena i tokom 2023. godine, tokom koje će se prikupljati sredstva za sadnice koje će biti posađene početkom naredne godine. Novina u odnosu na dosadašnju kampanju je da će se novčana sredstva za ovu namenu izdvajati i pri ugovaranju polisa eko-paketa putnog osiguranja", rekla je Tikvicki.

 

Akciju ozelenjavanja je podržao i grad Subotica, pa su nakon pripremljenog terena, sadnice simbolično zasadili gradski sekretar Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj Subotice Radoslav Vukelić i v.d. diretkora Filijale Subotica DDOR-a Sandra Tikvicki.

"Ovom akcijom će se smanjiti deo prašine u ovom delu grada, uticaće na proizvodnju kiseonika, smanjiće se nivo buke i za posledicu ćemo imati poboljšanje sociopoškog i fizičkog zdravlja ljudi. Ovim potezom se takođe povećava i ekološka svest naših sugrađana, kao i estetski efekat u ovom delu grada", rekao je Vukelić.

 

Strateško opredeljenje osiguranja DDOR jeste, kao društveno odgovorne kompanije, da podržava projekte koji se tiču unapređenja životne sredine i šire društvene zajednice.

Pomažu projekte koji su vezani za sport, kulturu, umetnost, učestvuju u raznim projektima koji se odnose na unapređenje bezbednosti u saobraćaju, kao i životne sredine.

Subotica je peta od 10 gradova u kojima je realizovano urbano ozelenjavanje.

Do sada je zasađeno 50 stabala u Novom Sadu, 78 u Zrenjanjinu, 21 u Smederevu i 44 stabla u Sremskoj Mitrovici.