26. februar 2023 15:06

Stefanović: Ovo je vreme kada cela Srbija treba da stane iza predsednika Vučića

Izvor: TANJUG

podeli vest

Stefanović: Ovo je vreme kada cela Srbija treba da stane iza predsednika Vučića

Foto: Tanjug/S. Radovanović, arhiva

BEOGRAD - Član Predsedništva Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović izjavio je danas da će predsednik Aleksandar Vučić u Briselu braniti najvažnije državne i nacionalne interese Srbije.

"To će biti težak dan, verovatno i najteži otkako postoji dijalog Beograda i Prištine pod okriljem Evropske unije. Ne postoji pritisak koji do sada nije upotrebljen prema predsedniku Vučiću i Srbiji, a svi oni zajedno će se na sutrašnjim razgovorima još više pojačati", naveo je Stefanović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

On je dodao da građane Srbije može i treba da hrabri to što njihove najvažnije interese i njihovu zemlju zastupa predsednik koji, kako je rekao, zna za šta se bori i ne štedi sebe da to ostvari.

"Srbija će biti na iskušenju, ali ne postoji veća garancija da će očuvati svoje od toga što je zastupa predsednik Vučić, svojom politikom i državničkom mudrošću, koju je do sada pokazao nebrojeno puta", rekao je on.

On je naveo da svako kome je Srbija na srcu pruža danas podršku predsedniku države da se izbori za nacionalne interese, za mir i za budućnost naše zemlje.

Poručio je da ovo nije vreme za podmetanja i za sitne politikantske izjave kakve, kako kaže, slušamo od opozicije, a naročito od baš tih ljudi koji su nebrojeno puta bili u prilici da zaštite Srbiju i Кosovo i Metohiju kao njen sastavni deo, a to nisu uradili.

"Ovo je vreme kada cela Srbija treba da stane iza svog predsednika i pruži mu svu podršku, jer je svima potpuno jasno koliko je truda i energije on do sada uložio u odbranu naših interesa", dodao je Stefanović.

Kako kaže, neće biti lako ni onima koji će da razgovaraju sa predsednikom Vučićem zato što, ističe, nikada pre njega nisu imali preko puta sebe lidera Srbije koji odlučno brani svoju zemlju i ne odstupa od njenih interesa.

"I ne treba da im bude lako, naročito Aljbinu Кurtiju, koji je toliko puta blokirao dijalog svojom nerazumnom politikom, koji je pokušavao da ovo pitanje reši silom i novim proterivanjem Srba sa Кosova, ali nikada nije uspeo - isključivo zaslugom predsednika Srbije", rekao je Stefanović.

Kako je dodao, Vučić i njegova politika su garancija da će Srbija sačuvati svoju istoriju i tradiciju kao nacionalne crvene linije preko kojih se ne prelazi.

"Кao neko ko godinama blisko sarađuje sa Vučićem i sledi njegovu politiku, više sam nego siguran da Srbija nema boljeg, mudrijeg i snažnijeg branioca naše zemlje i naših temeljnih nacionalnih interesa, i to u najtežim trenucima. Zato želim da svoju bezrezervnu podršku predsedniku Vučiću podele i svi naši građani, zato što to zaslužuju i Srbija i njen predsednik", poručio je Stefanović.