2. mart 2023 20:36

Brnabić: SNS je nabolje promenio položaj žena u Srbiji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Brnabić: SNS je nabolje promenio položaj žena u Srbiji

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) je mnoge stvari u Srbiji promenila nabolje, a jedna od njih je i položaj žena, izjavila je večeras poverenica Gradskog odbora SNS i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Ona je na tribini "Žene- energija koja pokreće svet" koju je povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena organizovao opštinski odbor Srpske napredne stranke Palilula ocenila da su žene odgovorniji deo našeg društva.

 

"Žene se danas nalaze na rukovodećim mestima u mnogim upravnim okruzima. U Skupštini Srbije žene čine više od trećine poslanika, a među njima je najveći broj iz SNS", rekla je Brnabić i dodala da devet ministarstava u Vladi Srbije vode žene, da je žena na čelu Narodne banke Srbije, da je republički javni tužilac žena, kao i predsednica Vrhovnog kasacionog suda.

Prema njenim rečima žene su na najvažnijim funkcijama u nekim upravnim okruzima, pa u Rasinskom upravnom okrugu pet od šest lokalnih samouprava vode žene.

"To su uradili Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka i to neće moći da se vrati unazad. Direktno na inicijativu Aleksandra Vučića važni gradovi kao što su Kruševac, Niš, Užice po prvi put u istoriji imaju žene za gradonačelnice", navela je Ana Brnabić.

 

Vučić je prema njenim rečima pokrenuo najvažnije promene u zemlji, među kojima je i poboljšanje položaja žena.

"SNS je na čelu sa Aleksandrom Vučićem promenila mnogo, a najvažnije je to što je promenila naš odnos prema nama samima i što smo ponovo počeli da verujemo u sebe i snagu i potencijale naše zemlje", rekla je Brnabić.

 

Istakla je da su najveće promene napravljene u ekonomiji, zapošljavanju, rastu palata i penzija ali i infrastrukturi.

Obraćajući se prisutnim ženama u Centru za kulturu "Vlada Divljan" potpredsednik SNS i ministar odbrane Miloš Vučević je istakao da je ponosan što je deo vlade čiji je predsednik žena, što žene čine veliki deo parlamenta, ali i što su žene uspešne u mnogim drugim poslovima koji se više smatraju muškim pa ih ima u vojsci, rade kao vozači u gradskom saobraćaju, postižu dobre rezultate u sportu.

"I Srbija je ženskog roda. Vi treba da nas pokrenete i prizovete pameti da u ovim teškim vremenima ispravno postupimo i preteknemo, da se kao zemlja razvijamo, imamo više dece", poručio je on i dodao da žene više nego muškarci podržavaju Aleksandra Vučića i da su potrebne Srpskoj naprednoj stranci.

 

Ocenio je da žene nisu samo dobre domaćice i majke, već neko ko treba da pomogne da brod koji se zove Srbija negde ne zaluta i ne nasuče se.

"Podrška Aleksandru Vućiću je veća u ženskoj populaciji jer vi umete da prepoznate ko šta radi za Srbiju i ko čuva Srbiju", naglasio je Vućević.

 

Tribini su prisustvovale i ministarke Maja Gojković, Maja Perović, Darija Kisić.

U zabavnom delu programa učestvovali su solistkinja opere u Srpskom narodnom pozorištu Nataša Tasić Knežević, glumac Rastko Janković, grupa Trio Passage a organizovana je i modna revija.