3. mart 2023 13:25

Gradonačelnik Milan Đurić uručio zahvalnice novosadskim policajcima i vatrogascima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Gradonačelnik Milan Đurić uručio zahvalnice novosadskim policajcima i vatrogascima

Foto: TANJUG/Kabinet gradonačelnika Novog Sada/ Vladimir Zubac

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić uručio je danas, na prijemu u Gradskoj kući, zahvalnice pripadnicima Policijske uprave u Novom Sadu i Vatrogasno-spasilačke brigade za pokazan visok stepen profesionalizma i posvećenosti prilikom obavljanja zadataka iz svog delokruga rada.

"Pored toga što ulažemo u opremu za rad, specijalizovana vozila i drugo, želimo posebno da iskažemo zahvalnost ljudima koji sa velikom posvećenošću rade svoj posao i da pozdravimo timski rad i duh", rekao je gradonačelnik.

On je istakao da je bezbednost građana prioritet u radu svih nivoa vlasti i da se Novi Sad u skladu sa svojim mogućnostima trudi da bude pouzdan partner kako Policijskoj upravi Novi Sad, tako i Vatrogasno-spasilačkoj brigadi.

"Gradska uprava će uvek biti tu, ne samo za čestitke na pruženoj podršci, već i da konkretno nagradi trud i zalaganje", istakao je Đurić.

Podsetio je da su se novosadski vatrogasci pokazali kao heroji prilikom spašavanja ljudi iz ruševina posle zemljotresa u Turskoj, saopštio je Grad Novi Sad.

"Isto važi i za naše hrabre policajce koji efikasno rasvetljavajući teške zločine, pokazuju da je naša policija u potpunosti spremna da odgovori na sve izazove i rizike. Hvala im u ime svih Novosađana" - rekao je gradonačelnik Milan Đurić.

Nagrađeni su policijski službenici koji su najzaslužniji za rasvetljavanje i privođenje pravdi osumnjičenih za dva teška krivična dela, a ovom prilikom, nagrađeni policajac Mirko Šarac istakao je da će pripadnici policije nastaviti savesno, predano i odgovorno da obavljaju svoje dužnosti, uvek u cilju zaštite bezbednosti svih građana.

U ime nagrađenih vatrogasaca, obratio se vođa Vatrogasno-spasilačkog voda vodnik I klase Atila Varadi koji je rekao da se ni jedna priprema za spasilačake akcije ne može porediti sa izazovima sa kojima su se suočili u realnoj situaciji, u Turskoj, i da će im tamo stečeno iskustvo svakako služiti za dalji rad, navedeno je u saopštenju.