16. mart 2023 13:06

Damir Zobenica: Više od 100 članova POKS-a prešlo u SNS

Izvor: TANJUG

podeli vest

Damir Zobenica: Više od 100 članova POKS-a prešlo u SNS

Foto: Tanjug video

NOVI SAD - Gradski odbor Srpske napredne stranke saopštio je danas da je više od sto članova i aktivista POKS-a izašlo iz tog pokreta i učlanilo se u ovu stranku.

Kako je novinarima rekao Damir Zobenica ispred novosadskog odbora SNS-a, među ovim ljudima nema funkcionera POKS-a.

 

"Nismo zainteresovani za bilo kakav vid saradnje sa ljudima kojima smo, ne samo u Novom Sadu nego i na pokrajinskom i republičkom nivou, itekako izlazili u susret. Svi dobro znamo da Srpskoj naprednoj stranci od 2014. nisu matematički potrebni koalicioni partneri", rekao je Zobenica.

On je dodao da ljudi iz SNS-a nisu nikada politiku doživljavali kao matematiku, već su gajili dozu korektnosti i mimo svake matematike u koaliciju primali sve stranke koje su 2012. bile njihovi partneri.

"Na žalost u poslednjih nekoliko meseci određeni koalicioni partneri, danas pre svega mislim na POKS, su se odučili za drugačiji put. To su odlučili kada se država i predsednik Aleksandar Vučić grčevito bore za svoje interese u vezi sa dešavanjima koje određuju sudbinu Kosova i Metohije. Odlučili su da nam odgovore nasiljem u Skupštini, a kap koja je prelila čašu je kad su nasrtali na predsednika. Meni, gradonačelniku Novog Sada Milanu Đuriću i svima ostalima našim članovima u Novom Sadu je drago da članstvo POKS-a ne deli stav svojih lidera i što su izrazili želju da ne učestvuju u radu protiv države i javili se nama", rekao je Zobenica.

U ime novih članova SNS-a, a bivših POKS-a, novinarima se obratio Branislav Bomeštar koji je rekao da je koalicija NADA učinila pogrešan korak u Narodnoj skupštini.

 

"Ne želim da učestvujem u antidržavnoj politici. Punu podršku pružam pedsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj politici kao i većina članova koalicije NADA koji su pošli mojim putem", rekao je Bomeštar.

Na konferenciji za medije bila je prisutna većina novih članova SNS-a.