17. mart 2023 19:57

Vučić: U Ohridu neću ništa potpisati, biće nam teže zbog naloga za hapšenje Putina

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić: U Ohridu neću ništa potpisati, biće nam teže zbog naloga za hapšenje Putina

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

SREMSKA MITROVICA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da sutra u Ohridu želi da razgovara o normalizaciji odnosa i o tome da Srbi i Albanci mogu normalno da razgovaraju i ponovio da sutra ništa neće potpisati.

Vučić je na skupu u Sremskoj Mitrovici odgovorio na to što, kako je rekao, neki kažu "idemo da ga sprečimo da sutra potpiše".

"Sad vam kažem neću da potpišem ništa i baš ih briga. Mislite da se raduju, ne raduju se jer se raduju samo nesreći Srbije i radovali bi se da sam rekao nesto drugo. Hoću da razgovram o normalizaciji, da možemo da razgovamo jedni sa drugima", naveo je predsednik i građanima koji su skandirali Aco Srbine poručio da zna koliko imaju ljubavi i podrške. 

Sutra u Ohridu biće nam teže zbog naloga MKS za hapšenje Putina

Aleksandar Vučić izjavio je da će zbog naloga koji je izdao Međunarodni krivični sud u Hagu za hapšenje predsednika Rusije Vladimira Putina sutra biti teža pozicija Srbije u Ohridu, kao i da ćemo zbog toga morati još bolje da promišljamo svaki svoj potez u budućnosti.

Moraćemo da budemo odgovorni i ozbiljni, poručio je Vučić i dodao da Zapad želi da izvrši dodatni pritisak na sve koji do sada nisu bili najoštrije okrenuti protiv Rusije.

"Sasvim je izvesno da svet klizi u dodatnu eskalaciju sukoba i ubrzavanje sukoba", rekao je Vučić u obraćanju građanima, na Trgu Ćire Milekića, u okviru posete Sremskom okrugu.

Nismo daleko od Trećeg svetskog rata, jedini nam je zadatak da sačuvamo Srbiju

Predsednik Srbije izjavio je večeras da je spreman da kaže da nismo daleko od izbijanja Trećeg svetskog rata, kao i da nam je jedini zadatak da sačuvamo Srbiju.

Na mitingu u Sremskoj Mitrovici rekao je da, mi Srbi, možemo da prođemo kroz demografske, pravne i sve druge posledice kao i da je cilj da se "naš državni i nacionalni brod" dovede do sigurne luke i da se izbegnu tuđi sukobi i ratovi, sačuva Srbija.

"To je naš sveti zadatak. Ne morate da mi objašnjavate šta su emocije, šta mislite i osećate da sam bezdušan. Moj je posao da budem i bezdušan da bih sačuvao mir za našu decu i sačuvao živote stotine hiljada ljudi. Toga ću da se držim", rekao je Vučić.

Koliko smo ratova imali, da sebe sačuvamo u 21. veku

Vučić je poručio večeras da će Srbija moći da se razvija i da se u njoj gradi samo ako se sačuvaju mir, nacionalni i državni interesi.

Rekao je da su večeras na skupu u Sremskoj Mitrovici i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i cela vlada Vojvodine, a zamolio je i sve Bošnjake, Rome, Slovake, Rumune... da pomognu da se sačuva mir za našu zemlju.

"Danas smo svi građani Srbije potpuno jednaki i ujedinjeni u želji da sacuvamo mir i i svoju zemlju i KiM u skladu sa Ustavom Srbije kao delom naše zemlje", rekao je Vučić.

Moramo da se klonimo tuđih ratova

Predsednik je izjavio večeras da je Srbija jedna od retkih slobodnih i slobodarskih zemalja u svetu i da treba da živimo van ratnih sukoba i da se ne mešamo u sukobe velikih. 

Na kraju jednodnevne posete Sremskom okrugu na mitingu u Sremskoj Mitrovici, Vučić je istakao da je svet postao drugačije i mnogo lošije mesto za život. 

"Kao da su svi poludeli. Ni sa kim ne možete mirno i racionalno da razgovarate. Niko ne želi mir i predstoji nam još gore. Ništa nas dobro ne čeka u svetu po tom pitanju u narednom periodu, a mi moramo svoju Srbiju da nastavimo da gradimo, da dovodimo investitore, unapređujemo ekonomiju, povećavamo plate i penzije", poručio je Vučić.