18. mart 2023 10:49

Bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, Biro pruža podršku predsedniku Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, Biro pruža podršku predsedniku Srbije

Foto: TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIĆ

BEOGRAD - Na današnjoj sednici Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti kojom je predsedavao sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Ivica Dačić, zaključeno je da je bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, u koktekstu najkomplikovanijih mogućih geopolitičkih odnosa u svetu, sa ciljem da se osigra unutrašnja bezbednost, stabilnost i mir.

Navodi se i da Biro daje bezrezervnu podršku naporima predsednika Srbije  Aleksandra Vučića u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama u Prištini, pod pokroviteljstvom međunarodne zajednice, navedeno je u saopštenju posle sednice. 


Tokom sednice razmatrana je aktuelna situacija u Republici Srbiji, sa posebnim osvrtom na stanje u južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji, izazovi od ilegalnih migranata na teritoriji čitave zemlje, kao i druge pretnje po stanje javnog reda i mira u Srbiji. 

Kako je navedno u saopštenju, zaključeno je da su svi segmenti sektora bezbednosti u skladu sa svojim nadležnostima u punom kapacitetu angažovani na očuvanju mira i stabilnosti u zemlji, kao i bezbednosti građana Srbije. 

Sednici Biroa su prisustvovali  članovi ovog tela: direktor  Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandar Vulin, direktor Vojnobezbednosne agencije general-major Đuro Jovanić, direktor Vojnoobaveštajne agencije general-major Zoran Stojković, ministar odbrane Miloš Vučević i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, kao i direktor Kancelarije saveta za nacionalnu bezbednost i zaštitu tajnih podataka Goran Matić.