22. mart 2023 15:22

Ministar Žigmanov čestitao Ramazan svim vernicima muslimanske veroispovesti u Srbiji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Žigmanov čestitao Ramazan svim vernicima muslimanske veroispovesti u Srbiji

Foto: VLADA SRBIJE

BEOGRAD - Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov, uputio je danas čestitku za Ramazan svim nosiocima vlasti islamske zajednice i vernicima muslimanske veroispovesti u Srbiji.

Među njima su najbrojniji Bošnjaci, slede Albanci, Turci, Aškalije, Egipćani, Goranci, kao i deo pripadnika romske zajednice, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Mesec Ramazan, koji ove godine počinje 23. marta, mesec je u kojem je svaki muslimanski vernik pozvan na post i na stalno činjenje humanih dela - to je ujedno i mesec u godini u kome se svako dobro delo višestruko vrednuje.

"Neka duh Ramazana osnaži svakog pojedinca i u domove svih muslimanskih vernika i celu zajednicu donose mir, bratsku solidarnost i istinsko zajedništvo. Svim muslimanima u Republici Srbiji čestitam predstojeći blagdan tradicionalnim pozdravom - Ramazan šerif mubarek olsun, uz želju da ga ispostite u dobrom zdravlju i sveopštem blagostanju te da se zajedno radujete ramazanskom Bajramu", naveo je u čestitci ministar Žigmanov.