22. mart 2023 15:57

Ministar Jovanović razgovarao sa francuskim ambasodorom o slobodi medija i medijskim zakonima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Jovanović razgovarao sa francuskim ambasodorom o slobodi medija i medijskim zakonima

Foto: TANJUG/MARINA JANČEVIĆ

BEOGRAD - Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović sastao se danas sa ambasadorom Republike Francuske u Srbiji Pjerom Košarom sa kojim je razgovarao o slobodi medija, izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju i medijima, kao i izmenama i dopunama Zakona o elektronskim medijima.

Jovanović je ambasadoru predstavio aktivnosti radnih grupa koje rade na ovim zakonima, u kojima pored predstavnika javne uprave učestvuju i predstavnici medijskih i novinarskih udruženja, i rekao da očekuje da će u narednim nedeljama radne grupe predstaviti predloge nacrta zakona.

Dodao je da očekuje i da će se tokom javnih rasprava uključiti svi činioci iz oblasti informisanja i medija i da će dobiti kvalitetne predloge i sugestije, saopštilo je resotrno ministarstvo.

Jovanović je rekao da je Vlada Republike Srbije usvojila Predlog zakona o elektronskim komunikacijama i uputila ga Narodnoj Skupštini na usvajanje.

Ministar je izjavio da očekuje da će ovaj reformski i moderan zakon, koji predstavlja temelj telekomunikacija u Srbiji, biti uskoro izglasan.

Ambasador Francuske je izrazio interesovanje za aktivnosti Ministarstva koje su u toku i ponovio značaj koji Francuska i Evropska unija pridaju slobodi medija, dodaje se u saopštenju.