23. mart 2023 12:02

Đurić: Grad Novi Sad ulaže oko milijardu dinara u razvoj Mišeluka

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đurić: Grad Novi Sad ulaže oko milijardu dinara u razvoj Mišeluka

Foto: TANJUG/Kabinet gradonačelnika Novog Sada/ Vladimir Zubac

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je radove koji se izvode u okviru prve faze izgradnje saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom na lokalitetu Mišeluk 3 u Petrovaradinu i naveo da je oko milijardu dinara izdvojeno za realizaciju tog projekta.

Đurić je naveo da taj projekat podrazumeva izgradnju saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom, odnosno izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, atmosferske kanalizacije, javnog osvetljenja, saobraćajnih površina, pešačkih i biciklističkih staza i parking mesta i precizirao da je iz gradskog budžeta izdvojeno 972,5 miliona dinara.

Dodao je da će biti izgrađeno 65 parking mesta, dok će javnu rasvetu činiti novih 196 stubova javne rasvete, saopšteno je iz Grada Novog Sada.

"Nakon izvedenih radova, biće postavljena saobraćajna signalizacija, kao i urbani mobilijar - klupe, korpe za otpatke i držači za bicikle. Važno nam je i što će ovaj lokalitet biti oplemenjen sadnjom drveća i žbunja, kao i travnjaka", naveo je on.

Podsetio je da su radovi počeli sredinom februara ove godine i dodao da se njihov završetak očekuje u avgustu sledeće godine.

"Pre dve godine smo iz gradskog budžeta već izdvojili 250 miliona dinara za ovaj lokalitet za izgradnju infrastrukture za potrebe Kovid bolnice. Sada ovim radovima faktički rešavamo dalji razvoj ovog naselja koje će u perspektivi verujem biti jedno od najlepših naselja u našem Gradu", rekao je Đurić.

Gradonačelnik je tokom obilaska istakao i važnost radova planiranih u Ulici Dinka Šimunovića, za šta je već započeta izrada projektno - tehničke dokumentacije.

Predsednik Sindikata građevinarstva Vojvodine i Novog Sada Josip Modić, rekao je da je Grad Novi Sad dao veliki doprinos oporavku građevinske industrije, jer je među prvima počeo da realizuje investicije na kojima je uposleno više hiljada radnika, a obim posla se neprekidno povećava, kao i da je Sindikat uvek tu za savete.