28. mart 2023 18:49

Novi direktor Savetodavnog tima za vezu NATO preuzeo dužnost u Prištini

Izvor: TANJUG

podeli vest

Novi direktor Savetodavnog tima za vezu NATO preuzeo dužnost u Prištini

Foto: Shutterstock.com/Michele Ursi, ilustracija

PRIŠTINA - Brigadni general Ralf Peter Hamerštajn preuzeo je funkciju direktora Savetodavnog tima za vezu NATO (NALT) od brigadnog generala Joahima Hopea na ceremoniji koja je održana u prostorijama ministarstva odbrane privremenih prištinskih institucija, saopšteno je danas iz tog ministarstva.

Hamerštajn je istakao da će nastaviti da podržava napore svog prethodinka na podršci NALT-a bezbednosnim organizacijama na KiM.

Hope je izjavio je da mu je bila velika čast da predstavlja ovu Misiju na KiM i da se oseća ponosnim „na posao koji su NATO i njegov tim uradili u savetovanju bezbednosnih organizacija na Kosovu“.

Odlazeći direktor NALT-a Hope odlikovan je NATO medaljom, zatim medaljom za „Izuzetnu službu“ od prištinskog ministarstva odbrane i medaljom za „Nesebičnu službu“ od KBS-a, navodi se u saopštenju.

Ceremoniji su, pored ostalih, prisustvovali premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, ministar odbrane Armend Mehaj i zamenik komandanta tzv. kosovskih bezbednosnih snaga Enver Cikaki.