30. mart 2023 16:29

Miloš Vučević razgovarao sa predstavnicima lokalnih samouprava Raškog okruga

Izvor: TANJUG

podeli vest

Miloš Vučević razgovarao sa predstavnicima lokalnih samouprava Raškog okruga

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

KRALJEVO - Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, u okviru obilaska Raškog upravnog okruga, sastao se danas u Kraljevu i sa predstavnicima lokalnih samouprava, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na sastanku, o razvoju lokalnih samouprava i saradnji sa Ministarstvom odbrane, Vučević je razgovarao sa načelnikom Raškog upravnog okruga Nebojšom Simovićem, gradonačelnicima Kraljeva i Novog Pazara, Predragom Terzićem i Nihatom Biševcem i predsednicima opština Raška i Tutin, Nemanjom Popovićem i Salihom Hotom.

 

 

Ministar Vučević je, posle sastanka, izrazio zadovoljstvo zbog današnjeg susreta sa predstavnicima lokalne samouprave i zahvalio na gostoprimstvu.

Mislim da je bilo značajno da se sretnemo u Kraljevu i da razgovaramo, da obilazak vojnih jedinica i dela namenske industrije u ovom delu Srbije ne bude jedina moja aktivnost, već da se kao potpredsednik Vlade sretnem sa ljudima koji vode lokalnu samoupravu. I sam radeći taj posao prethodnu deceniju znam koliko je to izazovno, da ne kažem teško, vrlo zahtevno i gotovo svakodnevno složeno. Mnoge od njih sam sretao u različitim okolnostima i bio na teritorijama njihovih opština, ali ovako nismo se sastali do sada i u ovom jedinstvenom formatu dobio sam ključne informacije o najaktuelnijim stvarima na teritoriji sve četiri opštine, odnosno Raškog upravog okruga, rekao je ministar Vučević.

 

Govoreći o značaju susreta, on je rekao da će te informacije sa današnjeg sastanka preneti predsednici Vlade i resornim ministrima.

Naglasio bih da ćemo pitanje daljeg razvoja aerodroma „Morava“ koji je od interesa i za civilni sektor, ali i za Vojsku Srbije raditi zajednički sa ministarstvom koje resorno vodi ministar Vesić i spreman sam da veoma brzo dođem sa ministrom Vesićem opet u posetu Kraljevu, rekao je Vučević.

On je izrazio zadovoljstvo zbog informacije koju je dobio od gradonačelnika Novog Pazara o početku izgradnje Kliničkog centra.

To su značajne stvari. Kraljevo se snažno razvija, kao i Novi Pazar, bilo bi veoma važno da država Srbija dodatno još pomogne i Tutin i opštinu Raška, da i te dve opštine dalje nastave da se razvijaju i da uhvate ovaj tempo koji drže Kraljevo i Pazar, koji su zaista već sad impresivni u smislu njihovih planova, ali i realizacije. Čestitam im na radu i znam da je to zahtevan posao, ali znam i da su oni dostojni tih izazova. Uverio sam se da imaju energiju i volju da se bave tim stvarima, istakao je ministar.

Vladi Srbije i državi Srbiji, ukazao je Vučević, od presudnog je značaja da se čuvaju, neguju i unapređuju srpsko-bošnjački odnosi, odnosi između svih naroda koji žive na prostoru Srbije, građana koji žive na teritoriji ovog upravnog okruga.

Za nas nema nikakve razlike po veri i naciji. Svi su ravnopravni i jednaki građani Srbije i to je politika, ne samo Vlade nego i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. I verujem da ćemo čuvati naše dobre, i verujem sutra još bolje odnose i biti ponosni jedni na druge kao, ne samo narodi koji žive jedni pored drugih, nego kao narodi koji žive zajedno, koji dele iste vrednosti, koji dele istu teritoriju, i rekao bih, istu sudbinu, poručio je ministar Vučević.

 

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić zahvalio je ministru odbrane što je, osim posete Drugoj brigadi Kopnene vojske i 98. vazduhoplovnoj brigadi, prisustvovao sastanku sa predstavnicima lokalnih samouprava.

Drago mi je što je ministar odbrane našao vremena da pored razgovora sa vojnim organima, provede i određeno vreme sa civilnim organima vlasti kako bismo razgovarali o najznačajnijim pitanjima za građane na teritoriji Raškog upravnog okruga. Na današnjem sastanku mi smo razgovarali o pitanjima iz oblasti saradnje sa vojnim strukturama vlasti na našoj teritoriji, ali smo potpredsedniku Vlade postavili i nekoliko veoma značajnih pitanja koja se odnose na komunalnu opremljenost. Konstatovali smo da je u prethodnom periodu urađeno mnogo za žitelje svih gradova i opština sa naše teritorije, rekao je Terzić.

Istakao je značaj izgradnje Moravskog koridora i saradnje u razvoju infrastrukture između Ministarstava odbrane i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u oblasti izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.