31. mart 2023 16:58

Nemanja Starović razgovarao sa lekarima o stanju povređene radnice

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nemanja Starović razgovarao sa lekarima o stanju povređene radnice

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Državni sekretar Nemanja Starović razgovarao je danas u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije sa lekarima te ustanove o zdravstvenom stanju pripadnice jedinice za održavanje čistoće S.S. koja je jutros teško povređena usled pada sa velike visine, jer je, kako je rekao, danas oko 10 časova prepodne došlo do nesreće prilikom redovnog higijenskog održavanja zgrade Ministarstva odbrane u Birčaninovoj ulici.

''Tom prilikom radnica našeg ministarstva stara 59 godina pala je sa visine sedmog sprata i doživela veoma teške telesne povrede. Ona je odmah vozilom hitne pomoći prebačena u prostorije Urgentnog centra, a nadležni organi su izvršili uviđaj na samom mestu nesreće. Ono što je sada zaista najbitnije, to je da se svi molimo za oporavak naše koleginice i da imamo veliku veru u stručnost i posvećenost lekara Urgentnog centra za koje sam siguran da će učiniti sve što je u njihovoj moći da sačuvaju njen život'', rekao je Starović, nakon razgovora sa lekarima u odeljenju ''šok B''.

 

Načelnik jedinice intenzivnog lečenja Urgentnog centra anesteziolog Biljana Damnjanović rekla je da je reč o životno ugroženom pacijentu sa teškim telesnim povredama.

''Mi smo danas dobili pacijentkinju koja je dovezena u Urgentni centar kolima hitne pomoći u pratnji lekara od kojih saznajemo da je povređena padom sa sedmog sprata. Dovezena je u teškom opštem stanju, bez svesti, nemerljivog pritiska, ubrzanog pulsa, bez diureze. Odmah je intubirana i stavljena na mašinu za veštačko disanje, preduzete su odmah intenzivne mere reanimacije i po uspostavljanju osnovnih vitalnih parametara upućena je na dijagnostiku'', rekla je Damnjanović i dodala da je od dijagnostičkih procedura urađen skener glave, rentgen i skener grudnog koša, ultrazvuk i skener abdomena, skener cele kičme i skener karlice sa oba kuka.

Prema njenim rečima, po pristizanju rezultata pregledana je od strane neurohirurga, hirurga, ortopeda, grudnog hirurga, vaskularnog hirurga i kardiohirurga, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

''Radi se o teškim telesnim povredama, pacijentkinja je inicijalno zbrinuta u reanimaciji. Dalje njeno lečenje se nastavlja u “šoku B” Urgentnog centra sa multidisciplinarnim pristupom'', rekla je Damnjanović.