6. april 2023 18:08

Aleksandar Martinović se sastao sa ambasadorom Japana, razgovarali o saradnji dve zemlje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Aleksandar Martinović se sastao sa ambasadorom Japana, razgovarali o saradnji dve zemlje

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD - Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović, danas je sa ambasadorom Japana u Srbiji Kacumata Takahikom, razgovarao o potencijalnoj projektnoj saradnji i donatorskoj podršci Japana Ministarstvu, u svetlu dosadašnjih prijateljskih odnosa dveju zemalja.

Martinović je istakao da je MDULS, kao jednu od osnovnih i urgentnih potreba jedinica lokalne samouprave, identifikovalo revitalizaciju lokalnih puteva i realizaciju drugih infrastrukturnih projekata, saopštilo je Ministarstvo.

 

On je objasnio da Ministarstvo ima za cilj da, uz podršku međunarodnih partnera, pomogne nedovoljno razvijenim opštinama i lokalnim samoupravama treće i četvrte kategorije, kao i devastiranim opštinama, da unaprede razvoj svoje lokalne sredine i kvalitet života građana.

Na sastanku je dogovoreno da će u narednom periodu Ministarstvo i Ambasada Japana u Srbiji nastaviti komunikaciju u vezi sa potencijalnom projektnom saradnjom.

Osvrnuvši se na to da su Srbija i Japan prošle godine obeležili 140 godina diplomatskih odnosa, Martinović je ambasadoru zahvalio na iskrenom prijateljstvu i kontinuiranoj podršci u vidu velikih investicija.

Sagovornici su izrazili uverenje da će dve zemlje nastaviti da jačaju ekonomsku saradnju i rade na stvaranju još boljih uslova za dolazak novih japanskih kompanija u Srbiju.