11. april 2023 14:18

Pavićević: Milatović "nikome ne gura prst u oko" u vezi sa KiM, poštuje dijalog

Izvor: TANJUG

podeli vest

Pavićević: Milatović "nikome ne gura prst u oko" u vezi sa KiM, poštuje dijalog

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Politički analitičar Vladimir Pavićević ocenio je danas da novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović "ne gura prst u oko nikome" kada komentariše KiM i poštuje dijalog između Beograda i Prištine.

"Kada su u pitanju stvari sa kojima je on sada suočen, moje mišljenje je da on tu brižljivo bira formulacije. Na primer, kada komentariše KiM on ne gura u prst u oko bilo kome, pa ni Beogradu, kao što je radio Milo Đukanović ili Zdravko Krivokapić", rekao je Pavićević za Tanjug.

 

Ocenjuje da Milatović u izjavama poštuje obaveze Crna Gora koje datiraju još od 2008. godine, ali da poštuje dijalog između Beograda i Prištine.

Pavićević smatra da će novoizabrani predsednik Crne Gore prihvatiti ono šta se tokom dijaloga pojavi kao rešenje.

Naveo je da bi bilo dobro sačekati zvaničnu inauguraciju Jakova Milatovića na mesto predsednika Crne Gore i dati mu 100 dana, kao što se obično daje novoizbranim vladama, pa tek onda krenuti sa kritikama, ako bude bilo potrebe.

"U jednom trenutku mi smo samo gledali kako Đukanoviću da vidimo leđa i pošaljemo ga u političku penziju. Sada kada smo ga pomerili, vidimo odmah idu najveće političke teme i pritisak na Jakova Milatovića i ja bih želeo da se malo uspori. Da se sačeka zvanična inauguracija njega kao predsednika Crne Gore koja će biti 20. maja", rekao je Pavićević.

Na pitanje Tanjuga o datumu održavanja vanrednih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, Pavićević je rekao da je "skoro 100 odsto sigurno" da će biti održani 11. juna.

"Suština tih izbora je u sledećem: Milov DPS je potpuno irelevantan na tim izborima, a ključna borba će da se odvija između pobednika 30. avgusta, oko toga ko će imati primat u narednim godinama", kazao je on.

Pavićević smatra da je "30. avgust zagospodario Crnom Gorom".

"Sada građani čekaju ko će od ovih, koji sada sebe vezuju za 30. avgust, da budu malo jači od onog drugog, pa recimo da predloži kandidata za predsednika vlade", zaključuje Pavićević.