21. april 2023 19:56

Ministarstvo odbrane: Delegacija Srbije u Vašingtonu imala niz sastanaka

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministarstvo odbrane: Delegacija Srbije u Vašingtonu imala niz sastanaka

Foto: Shutterstock.com/hxdbzxy, ilustracija

VAŠINGTON - Delegacija Republike Srbije, koju predvodi državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović, u okviru posete Vašingtonu razgovarala je s predstavnicima Stejt departmenta i Ministarstva odbrane SAD, pored ostalog, i o unapređenju bilateralne saradnje u oblasti odbrane.

Na ovim bilateralnim sastancima bilo je reči i o političko-bezbednosnoj situaciji u regionu Zapadnog Balkana, s posebnim naglaskom na pitanja u vezi sa Autonomnom pokrajinom Кosovo i Metohija, saopštilo je Ministarstvo odbrane Republike Srbije.

Delegacija Srbije boravila je u Vašingtonu radi učešća na 18. NATO Кonferenciji o oružju za masovno uništavanje (OMU), kontroli naoružanja, razoružanju i neširenju (neproliferaciji) OMU.

Sastanci su održani sa zamenikom pomoćnika sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Gabrijelom Eskobarom i zamenicom pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu Mirom Reznik, kao i sa predstavnikom Ministarstva odbrane SAD Spenserom Bojerom, zamenikom pomoćnika sekretara odbrane SAD za Evropu i NATO.

Sastanak je održan i sa zamenikom pomoćnika generalnog sekretara NATO za politička pitanja i bezbednosnu politiku Havijerom Кolominom.

Navodi se da je u okviru posete realizovan je i radni ručak sa predstavnicima Američko - centralnoevropske poslovne asocijacije (ACEBA).