27. april 2023 14:43

Ministarka Kisić i Sahil Babajev potpisali Memorandum o razumevanju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministarka Kisić i Sahil Babajev potpisali Memorandum o razumevanju

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ZA BRIGU O PORODICI I DEMOGRAFIJU/ DEJAN UROŠEVIĆ

BEOGRAD - Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić potpisala je danas u Beogradu sa ministrom rada i socijalne zaštite stanovništva Republike Azerbejdžan Sahilom Babajevim Memorandum o razumevanju dva ministarstva.

Ministarka Kisić istakla je da je ovaj dokument nastavak dosadašnje izuzetne saradnje sa ministrom Babajevim i još jedna potvrda prijateljstva dve zemlje i izrazila uverenje da će dva ministarstva u narednom periodu imati efikasnu saradnju u oblastima demografije i razvoja stanovništva, saopšteno je iz resornog ministarstva.

 

Cilj ovog memoranduma, pored ostalog, jeste zajednički rad na razvijanju mehanizama i politika u cilju obezbeđivanja demografske otpornosti, praćenja demografske situacije i prognoziranje razvoja populacije, realizacije aktivnosti u oblasti promovisanja aktivnog i zdravog starenja, razmena znanja i najbolje prakse, ukazala je Kisić.

Jedna od prvih zajedničkih aktivnosti trebalo bi da bude priprema za održavanje međunarodnog foruma na temu porodice i demografije, koju bi organizovali Srbija, Azerbejdžan i Mađarska, najavili su Kisić i Babajev.

Ministar Babajev rekao je da je Memorandumom o razumevanju dva ministarstva potvrđena dosadašnja uspešna saradnja i ocenio da će radne grupe veoma brzo napraviti zajednički plan aktivnosti dva ministarstva.

Ministarka Kisić je zahvalila Republici Azerbejdžan na principijelnom stavu po pitanju Kosova i Metohije, dodaje se u saopštenju.