9. maj 2023 18:29

Predsednik DS Zoran Lutovac traži ostavku predsednika Aleksandra Vučića

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predsednik DS Zoran Lutovac traži ostavku predsednika Aleksandra Vučića

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Posle protesta političkih stranaka "Srbija protiv nasilja", koji je juče održan u Beogradu povodom tragedija koje su se dogodile u Beogradu i Mladenovcu, oglasio se i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

On je na Tviteru napisao da traži ostavku predsednika Aleksandra Vučića i da je to, kako je saopštio, realan zahtev.

“Nije realno tražiti ostavku Vučića? Nije realno ovo, nije realno ono... Ako ćemo da tražimo samo ono što je realno, nikada nećemo demonstrirati ovu kleptokratiju. Sve je realno ako nas ima dovoljno. Ostavka Vučića, zahtev koji menja sve ostale zahteve”, napisao je Lutovac.

Predstavnici opozicije su na protestu izneli svoje zahteve da se zaustavi promocija nasilja u medijima i javnom prostoru, da se smeni REM, ukinu pojedinih štampanih medija i tabloida, kao i da se ukine nacionalna frekvencija medijima koji promovišu nasilje.

Na protestu su tražili i smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina, kao i hitno sazivanje sednice Narodne skupštine na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade Republike Srbije i bezbednosna situacija u zemlji.