25. maj 2023 17:19

Martinović: Dogovor o unapređenju prava i položaja državnih službenika

Izvor: TANJUG

podeli vest

Martinović: Dogovor o unapređenju prava i položaja državnih službenika

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

BEOGRAD - Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović i predstavnici reprezentativnih sindikata u pravosuđu danas su potpisali Sporazum o produženju važenja Posebnog kolektivnog ugovora za državne organe, kao i njegove izmene i dopune.

U saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave navodi se da su sindikate predstavljali predsednica Sindikata zaposlenih u pravosudnim organima Republike Srbije Slađanka Milošević i predsednica Sindikata organizacija pravosudnih organa Srbije Violeta Marković.

 

Martinović je izrazio zadovoljstvo činjenicom da će zaposleni u državnim organima na ovaj način nastaviti da u kontinuitetu ostvaruju prava omogućena odredbama Posebnog kolektivnog ugovora.

Ministar je ukazao i na to da je u pregovorima postignut dogovor o daljem unapređenju prava i položaja državnih službenika i nameštenika.

Napomenuo je da će Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i sindikati i u narednom periodu sarađivati u dobroj volji i međusobnom razumevanju i daljim pregovorima nastaviti da unapređuju položaj zaposlenih u državnim organima.