29. maj 2023 12:34

Starović: Prisustvo KFOR nije sprečilo da se baca suzavac na demonstrante

Izvor: TANJUG

podeli vest

Starović: Prisustvo KFOR nije sprečilo da se baca suzavac na demonstrante

Foto: Tanjug video

PRIŠTINA - Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Srbije Nemanja Starović izjavio je danas da prisustvo KFOR-a u opštinama sa srpskom većinom na severu Kosova nije sprečilo "policijske nasilnike da bace suzavac na mirne demonstrante".

''Veliko okupljanje Srba od jutros ispred sedišta opština na severu KiM. Odlučni su da ne dozvole vladavinu nelegitimnih albanskih gradonačelnika izabranih sa svega 1-3 odsto glasova'', napisao je Starović na svom nalogu Tviteru.

U istoj objavi, on je ponovio da od sutra, sve škole u četiri opštine na severu Kosova - Zubin Potok, Zvečan, Leposavić - obustavljaju rad, dok se ''nasilnici koji pripadaju albanskim specijalnim policijskim snagama ne povuku iz regiona'', i dodao da je bezbednost dece imperativ.

''Normalan život je nemoguć pod vojnom okupacijom'', zaključio je Starović.

Takozvana kosovska policija nasilno je u petak upala u zgrade četiri opštine na severu KiM - Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću, upotrebivši suzavac, dimne i šok bombe protiv Srba koji su pokušali da je spreče da uđe u opštinske prostorije.

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da Vojska Srbije do petka ostaje u najvišem stepenu borbene gotovosti, a da će danas do 14 časova biti potpuno raspoređene formacije vojske duž administrativne linije.