15. decembar 2022 16:05

Dačić i Mondoloni: Odnosi Srbije i Francuske su odlični

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dačić i Mondoloni: Odnosi Srbije i Francuske su odlični

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i direktor Direkcije za kontinentalnu Evropu Ministarstva za Evropu i spoljne poslove Francuske Frederik Mondoloni saglasili su se danas da su bilateralni odnosi dve zemlje odlični i iskazali spremnost za njihovo dalje jačanje.

Tokom susreta razmenjena su mišljenja i o budućoj dinamici političkog dijaloga dve zemlje, saradnji Srbije i Francuske u oblasti ekonomije i kulture, pitanju Kosova i Metohije, kao i o aktuelnim međunarodnim pitanjima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

U srdačnom razgovoru, šef srpske diplomatije je konstatovao da su bilateralni odnosi dve zemlje odlični i da se konstantno kreću uzlaznom putanjom, a da njihov značajan segment čine i političke konsultacije dva ministarstva predviđene da se održe 16. decembra ove godine.

Dačić je podvukao značaj strateškog partnerstva dve zemlje za dalje unapređenje sveukupnih bilateralnih odnosa.

Mondoloni je potvrdio izvrsne bilateralne odnose dve zemlje i istakao najznačajnije investicije i projekte francuskih kompanija - projekat beogradskog metroa, koncesija Aerodroma Nikola Tesla u Beogradu od strane francuske kompanije Vinci Airports, projekat izgradnje postrojenja za preradu komunalnog otpada i proizvodnju toplotne i električne energije u Vinči i drugi, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je iskazana je spremnost da se nastavi saradnja i dalje jačanje dobrih odnosa dve zemlje u svim oblastima od obostranog interesa, kako bi se iskoristili svi postojeći potencijali.