2. jun 2023 15:56

Aleksandar Arsenijević: Na Kurtijevom spisku i čovek koji je već 15 dana na lečenju u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Aleksandar Arsenijević: Na Kurtijevom spisku i čovek koji je već 15 dana na lečenju u Beogradu

Foto: Tanjug video

KOSOVSKA MITROVICA - Lider građanske inicijative "Srpski opstanak", Aleksandar Arsenijević izjavio je danas da se na spisku Srba, koji je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti predstavio u kosovskoj skupštini na i za koje tvrdi da su organizatori protesta na severu KiM, nalazi i ime Nikola Baldini, čoveka koji je više od dve nedelje na lečenju u Beogradu.

Arsenijević je za Tanjug rekao da je Nikola Baldini retko ime i prezime italijanskog porekla, kao i da je on 14. maja primljen u Klinički centar Srbije, sa ozbiljnim povredama i da već 15 dana nije na KiM.

 

"Ja sam upravo sada dobio dokument koji je potpisao profesor doktor Goran Tulić sa potvrdom da se i danas u Beogradu 2. juna tu nalazi gospodin Nikola Baldini, dvadesetogodišnjak. On je student u Beogradu, inače poreklom iz Zvečana", rekao je Arsenijević.

Dodaje da nije poznato koliko je taj spisak relevantan.

"Mislim da je cilj zastrašivanje ljudi. I kao što ste videli, izvlače iz svake grupe ljude, vršnjake, iz radnih grupa, kako bi samo zastrašili stanovništvo" istakao je on.

Kurti je danas u Skupštini pročitao imena i prezimena Srba koji su navodno organizovali demonstracije na severu Kosova i Metohije.