2. jun 2023 21:57

Brnabić razgovarala sa Bilčikom i Nemecom o aktuelnim pitanjima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Brnabić razgovarala sa Bilčikom i Nemecom o aktuelnim pitanjima

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom i članom Delegacije Odbora EP za stabilizaciju i pridruživanje Evropskoj uniji Matjažom Nemecom, sa kojima je razgovarala o aktuelnim pitanjima.

Na početku sastanka članovi delegacije EU uputili su izraze najdubljeg saučešća povodom tragičnih događaja koji su potresli Srbiju i istakli da je narod Evropske unije uz Srbiju.

Predsednica vlade je istakla da je oformljena Radna grupa za mentalno zdravlje i podršku mladima koju čine eksperti iz različitih oblasti kako bi smo svima pružili neophodnu i adekvatnu pomoć.

Brnabić je istakla da je prioritet Vlade Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića očuvanje mira i stabilnosti i da su uvek spremni za razgovor sa predstavnicima opozicije kako bi čuli njihove zahteve i našli zajedničko rešenje.

Poslanik Bilčik se u ime delegacije Evropskog parlamenta zahvalio premijerki na otvorenom razgovoru.

On je potvrdio rešenost Evropskog parlamenta da pruža podršku Narodnoj skupštini Srbije u jačanju demokratskih institucija i pravila u cilju negovanja kulture dijaloga, navedeno je u saopštenju vlade.

Poslanici Evropskog parlamenta su saslušali stavove opozicionih stranaka i sada se sastaju sa partijama vladajuće koalicije.

Sutra će se sastati i sa predsednikom Skupštine Srbije Vladimirom Orlićem.

Sastanku su prisustvovali ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Emanuele Žiofre i bivši poslanici u Evropskom parlamentu Knut Flekenštajn i Alojze Peterle, koji su se saglasili sa premijerkom da je dijalog ključan za očuvanje mira i stabilnosti, navedeno je u saopštenju.