9. jun 2023 15:14

Ministar Tončev potpisao ugovore o finansiranju udruženja iz nerazvijenih opština

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Tončev potpisao ugovore o finansiranju udruženja iz nerazvijenih opština

Foto: Kabinet ministra Tončeva/Nevena Spasić

SURDULICA - Kabinet ministra za unapređenje nedovoljno razvijenih opština Novice Tončeva potpisao je ugovore o finansiranju projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja sa teritorija izrazito nedovoljno razvijenih opština za 2023. godinu.

U saopštenju Kabineta za unapređenje nedovoljno razvijenih opština su naveli da ukupno opredeljena sredstva iznose 15 miliona dinara, a na poziv Kabineta ove godine stiglo je rekordnih 122 prijava projekata dok je sredstva dobilo 75 udruženja.

"Kabinet za razvoj nedovoljno razvijenih opština treću godinu zaredom organizuje dodeljivanje sredstava udruženjima sa nerazvijenih područja. Kontinuitet koji održavamo i sve veći broj projekata koji stižu jasan je indikator da smo stekli ozbiljno poverenje civilnog sektora, da imamo dobru komunikaciju, razumemo potrebe i zajedno dolazimo do rešenja", izjavio je Tončev.

Tončev je istakao da su ove godine projekti pristizali iz 44 nedovoljno razvijene opštine.

Prema njegovim rečima svako ko je imao priliku da sarađuje sa Kabinetom za razvoj nedovoljno razvijenih opština zna da oni strpljivo i posvećeno prolaze korak po korak sa savim kojima je potrebna pomoć u procesu prijavljivanja ili razjašnjavanja.

"Na taj način pored finansijske podrške vršimo i edukaciju koja osigurava odličnu realizaciju aktivnosti. U prilog tome govori i kvalitet i dobro osmišljavanje projekata i motivisanost udruženja, što dovodi do unapređenja segmenata života za koja su aplicirali. Za to se borimo, da zajedničkim snagama osnažimo nerazvijene delove naše Srbije i obezbedimo kvalitetne uslove za život i rad", naveo je Tončev.

Udruženja koja su se prijavila za finansiranje projekata od javnog interesa su iz oblasti zapošljavanja mladih i teže zapošljivih kategorija stanovnštva, kulture, bezbednosti, aktivizma, volonterizma i mobilnosti, zdravlja, životne sredince, rodne ravnopravnosti, kao i socijalnih pitanja.