13. jun 2023 14:40

Komandant Kfora Anđelo Mikele Ristuča sastao se sa rektorom Univerziteta u Prištini prof. Nebojšom Arsićem

Izvor: TANJUG

podeli vest

Komandant Kfora Anđelo Mikele Ristuča sastao se sa rektorom Univerziteta u Prištini prof. Nebojšom Arsićem

Foto: TANJUG/KFOR/ DANIEL PACIARELLI

KOSOVSKA MITROVICA - Komandant Kfora Anđelo Mikele Ristuča sastao se danas sa rektorom Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, profesorom Nebojšom Arsićem i dekanima svih fakulteta i sa njima razgovarao o događajima u Zvečanu prethodnih dana.

"Sagovornici su se saglasili oko važnosti različitosti kao vrednosti i sposobnosti razumevanja razlika između svih strana kao osnove za miran suživot", navedeno je na Fejsbuk stranici Kfora.

Na sastanku koji je održan juče, Ristuča je istakao značaj obrazovanja kao ključnog dela izgradnje stabilne i pozitivne budućnosti za sve zajednice na KiM.

"Zadatak univerziteta je da obrazuje mladu populaciju svih zajednica da pronađu bolja rešenja od nasilja za napredovanje, Kfor će na ovaj način uvek podržavati obrazovne institucije jer je obrazovanje od vitalnog značaja", navodi se u objavi.

Dodaje se da Kfor nastavlja da prati situaciju na severu i pomaže diplomatama i političarima da pronađu najbolje rešenje kroz otvoreni dijalog.