6. jul 2023 10:37

Marko Blagojević: Počeli radovi na rekonstrukciji dela enterijera OŠ "Ribnikar"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Marko Blagojević: Počeli radovi na rekonstrukciji dela enterijera OŠ "Ribnikar"

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

BEOGRAD - Ministar za javna ulaganja Marko Blagojević rekao je danas Tanjugu da su počeli radovi na rekonstrukciji dela enterijera beogradske Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kao i da će radovi trajati sve do početka školske godine.

"Kao što je bilo pralanirano, danas je prvi dan radova na obnovi enterijera dela škole sa ulaskom iz ulice Svetozara Markovića", rekao je ministar.

 

On je naveo da se radi o radovima ukupne vrednosti u iznosu od 18 miliona dinara.

"Intervencija je ograničena, kako bi se uradilo sve ono što je moguće do početka nastave 1. septembra", rekao je Blagojević.

On je istakao da se radi o adaptaciji zidova, plafona, podova, unutrašnje stolarije i sređivanju toaleta i osvetljenja, te da je, kako kaže, to moguće izvesti u ovom kratkom periodu.

Naveo je da je izvesno da će memorijalni centar biti napravljen i da je o tome odluka već doneta, kao i da će ključnu reč voditi roditelji đaka iz ove škole.

Dodao je da postoji projekat i za kompletnu rekonstrukcije ove škole.

"Dok traju razgovori sa porodicama učenika i porodicama žrtava, mi preuzimamo na sebe odgovornost da uradimo ono što je moguće uraditi, dok se ne krene u ozbiljniji posao koji bi podrazumevao rekonstrukciju cele škole", objasnio je Blagojević.

U školi "Vladislav Ribnikar" 3. maja je trinaestogodišnji učenik ubio osmoro školskih drugova i radnika obezbeđenja, dok je jedna devojčica naknadno preminula od nanetih povreda.