19. jul 2023 14:45

Premijerka Ana Brnabić predložila Slavicu Đukić Dejanović za ministra prosvete

Izvor: TANJUG

podeli vest

Premijerka Ana Brnabić predložila Slavicu Đukić Dejanović za ministra prosvete

Foto: Tanjug video, arhiva

BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić predložila je danas Slavicu Đukić Dejanović za novog ministra prosvete.

Ona je na sednici Skupštine Srbije rekla da je Slavica Đukić Dejanović završila Medicinski fakutet, magistarske i doktorske studije i specijalizaciju iz neuropsihijatrije na Medicinskom falultetu Univerziteta u Beogradu.

"U sedam mandata je bila poslanik u Skupštini Srbije, saveznom parlamentu Savezne Republike Jugoslavije i državne zajednice Srbije i Crne Gore. U prelaznoj Vladi Srbije bila je ministar za brigu o porodici. Bila je i predsednica Skupštine Srbije od 2008. do 2012. i obavljala funkciju vršioca dužnosti predsednika Srbije od početka aprila do kraja maja 2012.“, navela je premijerka.

Dodala je da je od 2012. do 2014. Đukić Dejanović bila i ministar zdravlja u Vladi Srbije, a od avgusta 2016. do oktobra 2020. godine obavljala je funkciju ministra bez portfelja u Vladi Srbije zaduženu za demografiju i populacionu politiku.

"Nakon toga Slavicu sam zamolila da obavlja funkciju moje specijalne savetnice za implementaciju agende Ujedinjenih nacija za održivi razvoj, odnosno agende 20-30 o obrazovanju, borbi protiv siromaštva, protiv klimatskih promena i da niko u društvu ne sme da bude zaboravljen i isključen“, rekla je premijerka.