26. jul 2023 15:28

Šef Odeljenja za saradnju Delegacije EU Nikola Bertolini obišao Dnevni centar "Sunce" u Lebanu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Šef Odeljenja za saradnju Delegacije EU Nikola Bertolini obišao Dnevni centar "Sunce" u Lebanu

Foto: Tanjug/video

LEBANE - Šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji Nikola Bertolini obišao je danas, zajedno sa predsednikom opštine Lebane Ivanom Bogdanovićem prostorije Dnevnog centra "Sunce" u opštini Lebane, koje su uz podršku Eevropske Unije renovirane, kako bi se deci i mladim

Bertolini je istakao da je EU veoma zadovoljna kada vidi kako lokalne zajednice same sebi pomažu, i zahvalio se Bogdanoviću i opštini jer, kako je rekao, bez dobre incijative opštine Lebane, projekat rekonstrukcije Dnevnog centra "Sunce" ne bi bio završen.

 

"Veoma je važno lečiti decu. Deca sa posebnim potebama su najvažnija kategorija u našem društvu i jedno društvo se ceni prema načinu tretmana najugroženijih građana, tako da sam ja izuzetno srećan što vidim ovaj dnevni boravak i vratiću se kada on bude u potpunosti stavljen u funkciju, da vidim i decu koja borave u njemu", rekao je on.

Bogdanović se zahvalio EU i Bertoliniju, koji je i pre godinu dana obišao projekat kada je krenula njegova realizacija, i naglasio da su uz podršku EU i iznosu od 180.000 dolara koji je opština Lebane dobila na konkursu, završeni građevinski radovi u prostorijama Dnevnog centra "Sunce".

 

Predsednik opštine je dodao da sledeće obaveze Centra za socijalni rad jesu da obezbedi neophodne licence kako bi projekat krenuo sa pružanjem usluga za koje je namenjen.

"Siguran sam da je ovo samo deo stvari koje radimo jer smo u prethodnom periodu dobili preko 10 projekata što se tiče samo lokalne samouprave, i obezbedili preko milion evra sredtsva za investicije. Iz tog razloga sam siguran, jer opština Lebane je spremna sa projektno-tehničkom dokumentacijom, da će EU i programe koje ona podržava dati podršku opštini Lebane", zaključio je Bogdanović.