21. septembar 2023 21:55

Vučević prisustvovao obeležavanju slave Sremske Kamenice

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučević prisustvovao obeležavanju slave Sremske Kamenice

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE / NIKOLA NEDELJKOVIĆ

SREMSKA KAMENICA - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je danas obeležavanju slave Sremske Kamenice, Rođenje Presvete Bogorodice - Mala Gospojina.

Čestitajući slavu meštanima Sremske Kamenice, Vučević je poručio da svi sa sremske strane Novog Sada treba da nastave da se bore da se ovaj deo razvija, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Ne dozvolite da neki mrzitelji ne daju da se gradi most koji nam treba, koji vam treba, ne dozvolite da neki koji mrze ne dozvole da se grade obdaništa i škole ili da nam dolaze fabrike, da nam se deca lakše upisuju u obdaništa, da nam se ljudi lakše zapošljavaju", rekao je Vučević.

Ljudima koji vode Novi Sad poručio je da nastave sa ulaganjima i da nastave da vole svoj grad i državu.

"Poštovanje svima, ljubav samo prema Srbiji. Samo ljubav prema Srbiji. Jedni vole ove na zapadu, jedni vole istok, mi poštujemo sve, ali ljubimo i volimo samo Srbiju i samo se zaklinjemo našoj zastavi, našem grbu i pevamo našu himnu. Jednu državu imamo. I vi svi koji ste rođeni ovde i koji ste došli iz Krajine, iz Dalmacije, iz Like, Korduna, Banije, iz raznih delova Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, svih delova gde god naš narod živi – svi živite i svi živimo u našoj otadžbini, svi živimo u Srbiji", naglasio je ministar odbrane i poručio da su u Novi Sad svi dobrodošli.

Vučević je građanima Sremske Kamenice poručio je da nastave da se okupljaju lepim povodima, ali i da budu tu onda kad je teško.