22. septembar 2023 15:19

Lebane: Ministar Martinović prisustvovao potpisivanju ugovora za radno angažovanje 80 ljudi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Lebane: Ministar Martinović prisustvovao potpisivanju ugovora za radno angažovanje 80 ljudi

Foto: TANJUG/MDULS/ KATARINA VASIĆ

BEOGRAD - Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović prisustvovao je danas u Lebanu svečanom potpisivanju ugovora o sprovođenju mera iz Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje, kojim je predviđeno da 64 osobe budu raspoređene na poslovima u osam javnih preduzeća, dok je četvoro ljudi dobilo subvencije za samozapošljavanje, a stručnu praksu će obaviti 13 lica.

Više od 80 građana sa područja opštine Lebane angažovano je na nekom od poslova zahvaljujući tome što je država u saradnji sa lokalnom samoupravom, obezbedila sredstva u iznosu više od 12,5 miliona dinara za sprovođenje mera stručne prakse, javnih radova i subvencija za samozapošljavanje, saopšteno je iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Martinović je pohvalio opštinsko rukovodstvo što godinama sarađuje sa državom i učestvuje u finansiranju mera aktivne politike zapošljavanja i rekao da je današnji događaj još jedan dokaz da se Vlada Srbije u kontinuitetu zalaže da građanima u svim krajevima zemlje obezbedi mesečne zarade, novčane prihode, radna mesta i bolji životni standard, te da je rešena da nastavi pozitivan trend rasta zaposlenosti.

Navodeći da treći put ove godine dolazi u opštinu Lebane, ministar je najavio da očekuje uskoro sprovođenje javne nabavke kako bi stanovnici Lebana dobili savremenu zelenu pijacu, koja će biti izgrađena po najvišim standardima i kriterijumima, te da je ovaj projekat, koji se finansira preko Ministarstva, značajan za poljoprivrednike iz ovog kraja.

Kako je navedeno, ministar je iskoristio dolazak u Lebane da obiđe radove u Vizitorskom centru Teodora, a svratio je i u prostorije nedavno otvorenog Jedinstvenog upravnog mesta gde je razgovarao sa službenicima koji rade na šalterima.

Takođe, on je poklonio 20 laptopova opštinskoj upravi za potrebe sprovođenja elektronskih administrativnih procedura, pri čemu je naglasio da će država Srbija nastaviti intenzivno da ulaže u razvoj južnog pograničnog pojasa.

Martinović je povodom obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sednici Generalne skupštine UN, ponovio stav da Srbija neće dozvoliti da je iko rasparčava gazeći osnovne principe međunarodnog prava.