22. septembar 2023 16:39

Aritonović: Motiv bačenih eksplozivnih naprava u Ranilugu je zastrašivanje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Aritonović: Motiv bačenih eksplozivnih naprava u Ranilugu je zastrašivanje

Foto: Tanjug video

RANILUG - Tri eksplozivne naprave bačene su sinoć na porodična domaćinstva trojice uglednih Srba i rukovodilaca Srpske liste u Ranilugu, a Zamenik predsednika opštine Ranilug Vladica Aritonović na čiju je porodičnu kuću bačena eksplozivna naprava kaže da pretpostavlja da je motiv ovakvog napada zastrašivanje.

Eksplozivne naprave bačene su i na kuće direktora predškolske ustanove "Pčelica Maja", Srđana Ristića, dok se eksplozivna naprava nije aktivirala u dvorištu porodice direktora Centra za socijalni rad Zorana Ristića, u kojima nema nastradalih ali je pričinjena velika materijalna šteta.

Zamenik predsednika opštine Ranilug Vladica Aritonović rekao je da pretpostavlja da je motiv ovakvog napada zastrašivanje jer, kako kaže, ne vidi drugi razlog zbog kog bi neko bacio eksplozivnu napravu na porodične kuće kao što je to sinoć bio slučaj u selu Ranilug.

"Ovo je već peta eksplozivna naprava koja je bačena u poslednjih dva meseca na teritoriji opštine Ranilug, međutim još uvek nema nikakvog napretka po pitanju pronalaska počinioca", rekao je Aritonović i dodao da strahuje za svoju kao i bezbednost svoje porodice i da je ceo komšiluk vidno uznemiren.

Predsednica Privremenog organa opštine Kosovska Kamenica Tanja Aksić kaže da je u tom kraju ovo već peti napad u poslednjih par meseci.

"Ovo ni u najgorem periodu ranijih godina se nije dešavalo, svi ostajemo bez reči te pozivam sve relevantne institucije da se uključe i da ove nemile događaje otrkiju i da počinioce hitno izvedu pred lice pravde", rekla je Aksić.

Kako je za Radio-televiziju Puls potvrdio zamenik direktora policije za region Gnjilana Šaban Azizi, policija je obavila uviđaj i utvrdila štetu.

Pozivajući se na izjave oštećenih, Azizi kaže da su sva trojica pre 20 dana dobili preteće poruke u kojima se optužuju da zbog dvostrukih plata u kosovskom i srpskom sistemu iritiraju javnost.

"Poruka je bila u Viber grupama, a poslata je od broja koji je anoniman i taj broj nismo mogli nikako da dobijemo. Nažalost ovo se dešava i to ne prvi put ovde te se iskreno nadam da neće više biti ovakvih slučajeva", rekao je direktor Predškolske ustanove "Pčelica Maja" Srđan Ristić.

Zora Ristić iz Raniluga kaže da strahuje za svoje unuke budući da su mladi i da izlaze, kao i da ovakvo trenutno stanje u Ranilugu ne može više da podnese.