24. septembar 2023 13:05

Diplomate igraju fudbal za decu na Adi Ciganliji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Diplomate igraju fudbal za decu na Adi Ciganliji

Foto: TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Humanitari turnir "Diplomate za decu" otvoren je danas na fudbalskim terenima "FK 011" na Adi Ciganliji.

Na turniru učestvuje 16 timova diplomatskih predstavništava u Srbiji i državnih institucija Srbije, a sav prihod prikupljen od kotizacije i dobrovoljnih priloga ove godine biće ustupljen udruženju "NURDOR" koje pruža medicinsku i psihološku pomoć deci oboleloj od raka i njihovim roditeljima.

U okviru turnira se održava i aukcija u dobrotvorne svrhe, a glavni predmet aukcije je dres kapitena srpske košarkaške reprezentacije Bogdana Bogdanovića.

Ambasador Slovačke u Srbiji Fedor Rosoha istakao je humanitarnu dimenziju ovog turnira.

"Drugi put se turnir organizuje u okviru evropske nedelje sporta. Važna je humanitarna dimenzija ovog turnira. Ove godine će sve donacije biti upućene Nurdoru", rekao je Rosoha.

On je podsetio na inicijatora ovog turnira, diplomatu Mihalja Hrušika, tragično preminulog prošle godine, čije ime nosi trofej namenjen pobedniku turnira.

Rosoha se zahvalio se delegaciji EU u Srbiji i olimpijskom komitetu Srbije na podršci turniru.

Zamenica šefa delegacije EU u Srbiji Plamena Halačeva podsetila je da će dresovi sportista biti dostupni za aukciju tokom cele evropske nedelje mobilnosti, do 30. septembra.

Ona je iskoristila priliku da se zahvali učesnicima i posetiocima turnira.

"Hvala vam što ste došli, hajde da igramo i pobedimo za decu sa potrebama", rekla je Halačeva.

Turnir je otvorila srpska košarkašica Sonja Vasić koja je tom prilikom poželela dobrodošlicu učesnicima u ime Olimpijskog komiteta Srbije.

"Velika mi je čast da vam poželim dobrodošlicu u ime Olimpijskog komiteta Srbije, i da vam se zahvalim što učestvujete u ovom sjajnom događaju", rekla je Vasić.

Ona je istakla da je ovo prvi put da Olimpijski komitet Srbije učestvuje u organizaciji ovog turnira, zajedno da delegacijom EU u Srbiji i ambasadom Slovačke.

Vasić je podsetila da su u okviru turnira organizovane i radionice za decu.